HYVÄ JEMMA!

Esitteet, naulakot ja roskikset

Luet juuri artikkelisarjaamme, jonka sisältöä koostaa Modeon sisustusarkkitehti Paula Tornberg. Julkaisemme juttuja uutuuksista ja mielenkiintoisista kalusteistamme sekä teemoitamme sisällöt johonkin pinnalla olevaan. Tarkoitus on pitää linja inspiroivana, kevyenä, yllätyksellisenä sekä helposti lähestyttävänä. Eniten haluamme antaa uusia katselukulmia sisustusalan ammattilaisille sekä sisustuksesta kiinnostuneille. Kaikki jutuissa esillä olevat tuotteet ovat edustamiemme tuotemerkkien taidonnäytteitä, joten mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä suoraan Modeon myyntiin tai suunnittelijaamme Paulaan :)

Tämänkertainen artikkelini on kooste jemmoista. Eli esitetelineistä, roskiksista ja naulakoista. Alkuun sisällytin tähän samaan tekstiin myös AV-tekniikkaa ja niiden lisäosia, mutta päätin jättää ne pois ja esitellä niitä mahdollisesti erillisessä artikkelissa myöhemmin. Kiinnostaisiko ne teitä? Meidän valikoimassa on paljon listattuja tuotteita. Ne jäävät usein isojen tuotevalikoimien sekaan piiloon ja suunnittelucaseissa myös aika viimeisiin silauksiin.

Aloitetaan esitetelineistä. Kategoria on helppo aloittaa lempparista eli Systemtronicin Kokusta. Tuote ja siihen laitettava kirja tekevät seinästä jo itsessään mielenkiintoisen. Näistä saa kivat määrittelemällä ne rinnakkain, tai kuten kuvassa asteittain eri korkeuksille. Erinomainen tuote ja hyvät värivaihtoehdot. Tämä ei kuitenkaan sovi kevyille esitteille, mutta lehdet siinä voi säilyttää. Toinen Systemtronicilta huomiota saava tuote on Mott. Tämän näen odotusauloissa, joissa avoin kirja/lehtiselkämys lepää telineessä. Vakiovärit on kauniit, siellä on muun muassa nätti tummansininen ja puuteri.

Cascando Focus on lattialla seisova esiteteline. Voisi mielestäni toimia hyvin myös tilanjakajana. Sarjaan kuuluu muutakin kuten naulakko. Väreinä musta, harmaa ja valkoinen. Saman brändin Framen nostin myös artikkeliini. Arperin Paravan Mood -lehtitelinettä on saatavana valkoisena ja mustana. Mieleen tulee kouluaikojen geometrian piirustusharjoitukset.

Schönbuchin Covershow -telinettä saa viidessä eri värissä. Sen voi kiinnittää seinälle, esimerkiksi ryhmänä tai pitää tasolla ja säilöä lempivalkokuvia tai pienesineitä sen akryylikuvun alla. Saman valmistajan Sketch täyttää loistavasti seinätilaa esimerkiksi vastaanotto- ja odotusauloissa. Lehtiteline on saatavilla kiillotettuna alumiinina sekä mustana. Samaan sarjaan kuuluu myös pysty- ja seinänaulakko.

Tästä onkin hyvä sauma siirtyä naulakoitten pariin. Aloitan pienemmillä. Arperin Wing on kääntyvä pähkinänaulakko, joka sopisi mielestäni esimerkiksi asiakaspalveluhuoneisiin tai vaikka edustus- ja saunatiloihin? Samaan käyttötarkoitukseen menee myös Menun Afteroom ja Gubin Mategot. Enean Caddy sopisi mielestäni taas kouluun ja avoimeen eteistilaan. Sarjaan kuuluu myös jalkanaulakko. Päiväkoti- ja koulumaailmaan sopii niin myös Fritz Hansenin Happy Hookille kuin Normann Copenhagenin Curve -koukullekin.

Sitten pystynaulakoihin. Aika moni nostamistani naulakoista on puinen. Niistä ensimmäinen on Choisen Lonna-naulakko, joka on alun perin suunniteltu Helsingin lähistöllä olevaan Lonna-saaren kahvilaan. Muoto on saanut inspiraationsa saarelta löydetystä koneistosta. Hieman samaa muotokieltä edustava naulakko on myöskin kotimaisen valmistajan, Nikarin Skandinavia-naulakko. Naulakosta on saatavilla kahta eri kokoa. Sitten listalla on Miniformsin Game of Trust, jonka runko on valmistettu vaaleasta pyökistä ja yläosan saa määritellä super herkullisista vakioväreistä, jotka Miniforms on valinnut mitä parhaiten!

Seisovista naulakoista jäi jäljelle vielä ravintolamaailmaan sopiva Schönbuchin Tub. Tuolla matalalla tasanteella voi säilyttää vaikka asiakkaille tarkoitettuja lainavilttejä! Tilajakajaksi sopiva Glimakra of Swedenin Rock’n Roll on seisovissa naulakoissa poiminnoistani viimeisin. Naulakkoon on suunniteltu erikseen siihen muotoilultaan sopivat henkarit. Naulakko toimitetaan valmiiksi koottuna. Nostan vielä pari isompaa kokonaisuutta, jotka tulee asentaa seinään kiinni. Niistä molemmat ovat Schönbuchin, koska näemmä heillä on todella hienoja naulakkokokonaisuuksia! Curve-naulakko on kevyt ja pientä tilaa säästävä. Sen ollessa käyttämättä, voidaan se tukea täysin seinään kiinni magneetin avulla. Tällöin tukivaijerit, jotka muuten tukisivat naulakkoa käytössä, hengailevat seinää vasten. Naulakkoa on saatavilla kahta leveyttä. Jäljelle jää vielä Mask kokonaisuus. Minulle tulee heti mieleen, että tää vois toimia vaatekaupoissa esimerkiksi sovituskopissa toisen ns. pääpeilin lisäksi. Tuote on aika monipuolinen ja siihen saa lisäosana hyllytason tai pienen laatikon. I like!

Vielä on jäljellä roskikset! Eli se, joka usein määritellään siksi tutuksi, aiemmista projekteista hyväksi todetuksi (ainakin näin allekirjoittaneella). Onneksi nyt voin sanoa, että muutakin on! Götessonilta on tullut uutuus Return It. Mallia saa kolmessa eri värissä: harmaa, vihreä ja ruosteenpunainen. Roskiksen voi asentaa kiinni seinään, määritellä sen seisomaan itsekseen tai sitten niitä voi olla kaksi vastakkain, muodostaen kuusikulmion. Ostamalla kokonaisuuteen lisäosan, madaltavan ruukun, voi tuotetta käyttää myös kukkaruukkuna. Tuotteeseen voi valita kierrätystarran kuudesta eri vaihtoehdosta. Yksi tarra kuuluu aina yhden roskakorin hintaan.

Uusimmat brändit meille ovat Trece ja Mizetto. En usko, että näistä tarvii enempää kirjata, olet kuitenkin jo googlaamassa brändit kuvien perusteella, eikö? En kestä näiden kahden päämiehen värisilmää! Cascandon Flowsta on olemassa kolme eri mallia, yksi sateenvarjoteline ja kaksi roskista. Jokaisen tuotemallin sisällä roskakoreista on eri kokoja. Värit ovat harmaa, valkoinen ja musta.

Aiemmissa artikkeleissani, sekä myös tässä, olen huomioinut melko paljon yhtä (mielestäni) nousevaa brändiä ST-systemtronicia. Ainakin ulkokalusteartikkelissani nostin heidän kasvi- ja tilanjakaja tuotteitaan esiin. Nyt on roskisten aika. Tuotteita on useita, joten kuvat puhukoot puolestaan. Tutustu siis Drop Toppiin + sen mini versioon sekä hieman edullisempaan Droppiin. Nostan vielä loppuun yhden ulkoroskiksen, Diemmebin .026 joka sopii toki myös sisäkäyttöön.

Toivottavasti saitte ideoita ja inspiraatiota seuraavaan sisustusprojektiin. Seuraavan artikkelin aihe on ”rautalangasta veistetty”.

Terveisin,

Paula Tornberg, sisustusarkkitehti Modeo

P.s: Mistä sinä haluaisit lukea seuraavan kerran? Kerro meille ja kokoamme parhaimmat sisällöt yhteen!

Kuvat: ST-systemtronic, Götessons, Glimakra of Sweden, Trece, Menu, Arper, Gubi, Schönbuch, Cascando, Enea, Fritz Hansen, Normann Copenhagen, Nikari, Miniforms, Made by Choice, Mizetto.

Lue lisää Paula Tornbergin inspiroivia sisustusartikkeleita.

Tutustu artikkeleihin