Jungle Jungle

Luet juuri artikkelisarjaamme, jonka sisältöä koostaa Modeon sisustusarkkitehti Paula Tornberg. Julkaisemme juttuja uutuuksista ja mielenkiintoisista kalusteistamme sekä teemoitamme sisällöt johonkin pinnalla olevaan. Tarkoitus on pitää linja inspiroivana, kevyenä, yllätyksellisenä sekä helposti lähestyttävänä. Eniten haluamme antaa uusia katselukulmia sisustusalan ammattilaisille sekä sisustuksesta kiinnostuneille. Kaikki jutuissa esillä olevat tuotteet ovat edustamiemme tuotemerkkien taidonnäytteitä, joten mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä suoraan Modeon myyntiin tai suunnittelijaamme Paulaan :)

 

Lämpimät kesäpäivät taitavat olla tältä vuodelta jo takanapäin ja syksy tuloillaan, mutta lämpimän tunnelman ei sisustuksen osalta tarvitse jäädä paitsioon!

Keskitytäänkin siis tällä kertaa Jungle Jungle -teemaisesti konjakkinahkaan, punoksiin, vihersisustamiseen sekä safari- ja retkeilyhenkeen. Tunnelmaan virittäytyessä suosittelen taustamusiikiksi vanhaa klassikkoa, Manu Chaon Bongo Bong -kappaletta.

Vihreään päästäksemme aloitetaan tilanjakajista, joissa olennaisessa osassa ovat kasvit. Näistä ensimmäisinä mainitsen Intuitin Grown, Seduksen Se:lab mobile planterin sekä Narbutaksen uutuuden, moduulihyllykkö Combusin. Jokaisen näiden kohdalla on suunnittelijan mahdollista vaikuttaa niin väreihin kuin kokoihin ja tekstiileihinkin. Moduulihyllyt voi jakaa tilaa ja luovat kodinomaista tunnelmaa työympäristöihin, ravintoiloihin.

Roikkuvista tilanjakajista, joihin on yhdistetty akustisia ominaisuuksia, mainittakoon Glimakran Junglewall, jonka voi asettaa roikkumaan joko keskelle tilaa tai seinäelementiksi ryhmitellen kokonaisuuksia seinäpinnalle. Vastaavilla asennusvaihtoehdoilla on saatavilla myös True Designin Patch. Verhoiltujen versioiden lisäksi suunnittelija voi valita nämä tilanjakajien elementit pyökki-, tammi- tai pähkinäviiluna.

Kun loppukesän illat alkavat lyhenemään, nousee valaistuksen rooli tärkeään asemaan. Moni brändeistämme on julkaissut langattomia valaisimia, joita pystyy lataamaan joko latausaseman kautta tai usb -laturilla. Esimerkkeinä Muuton Piton, Fatboyn Bolleke ja Audon Ray. Langattomat valaisimet ovatkin näkyneet viime aikoina erilaisten ravintolakohteiden suunnittelussa – langattomuus mahdollistaa valaisimen monikäyttöisyyden ja osa valaisimista kestää myös ulkokäytön. Näin valaisimien avulla voi osaltaan pidentää terassikautta luoden tunnelmaa pitkälle syksyyn.

Istuimia palmujen alle löytyy useampikin ja näistä osa toimii niin ulko- kuin sisätiloissakin. Esimerkiksi Nardin Folio rocking on erinomainen terassituoli keinuominaisuudellaan. Tuolia on mahdollista saada myös ilman kelkkoja. Toinen keinutteluun sopiva tuote on Ferm Livingin Path riippukeinu. Se edustaa jo klassista puutarhariippukeinun muotokieltä.

Woodnotesin My sekä ScabDesignin Dress code taipuvat ulkokäyttöön oikealla verhoiluvalinnalla. Dress code tuotesarjaan kuuluu myös sivupöytiä, joihin on mahdollisuus saada kansimateriaaliksi korkki, umpilaminaatti tai rungon kanssa samaa sävyä oleva metallikansi. Laajan tuoteperheen ansiosta, suunnittelija pystyy luomaan suuriakin kokonaisuuksia. Ulos käyvät myös Ondarretan Alo, Arperin Leaf ja Petite Frituren Fromme. Viimeisimmän tuoteperheeseen kuuluu myös loungetuoli, baarituoli, pöytä sekä jakkara.

Luonnollinen siirtymä pehmeämpiin tuoleihin ja ainakin yksi tämän hetken suosikeista on True Designin Fender Sofa (Fender-i tarkoittaa veneen lepuuttajaa, joten kun tämän hoksaa, ymmärtää mistä tuolin muotokieli on peräisin). Gärsnäsin Bleck easy tuoli vihreällä rungolla ja nahalla on myös upea kokonaisuus. Runko on massiivipyökkiä ja tuotesarjaan kuuluu myös sohva sekä erikokoiset sohvapöydät. Ja jotta saadaan artikkeliin varmasti erinäköisiä nojatuoleja, nostan esille vielä Rimin Winxin, johon on saatavilla useita eri runkovaihtoehtoja ja jonka selkänoja on saatavilla kahdessa eri korkeudessa.

Ja eihän artikkeli voi jäädä ilman safari -tuoleja: näistä haluan tuoda esille Frederician taidonnäytteen, eli The Spanish tuolin sekä Gärsnäsin Ferdinad easy tuolin. Samaan sarjaan voisin kategorisoida vielä True Designin Grillo tuolisarjan, vaikka se onkin jo ennemmin tyyliltään pehmustettu ja verhoiltu nojatuoli.

Ja loppukaneettina, tarvitaanhan viidakossa myös varjoja ja piiloja, joten loppuun vielä Ferm LIVINGin upea Lull aurinkovarjo sekä Made by Choicen Beebee jar.

Kuvat: Sedus, Intuit, Narbutas, Glimakra, True Design, Muuto, Audo, Fatboy, Ferm Living, Audo, Scab, Woodnotes, Petite Friture, Ondarreta, Arper, Gärsnäs, Rim, Fredericia, Made By Choice

Lue lisää Paula Tornbergin inspiroivia sisustusartikkeleita

Tutustu artikkeleihin