Hotelli Törölä

Rauhallisen viipyilevää tunnelmaa – 1940-luvulla rakennettu Törölä kunnostettiin hotelliksi vanhaa täystiilistä rakennusta kunnioittaen.
Kohde
Hotelli
Sijainti
Kytäjä

Kytäjä Resortin pihapiirissä sijainneen täystiilisen Törölä-rakennuksen kunnostamista oli mietitty jo pidemmän aikaa vuosien varrella. Kun vuonna 2020 ilmeni tarvetta uusille majoitustiloille, sai Kytäjä Resortin omistava Maatalousyhtymä Laakkonen viimeisen sykäyksen lähteä kunnostamaan tätä 1940-luvulla rakennettua, paikallishistoriallisesti merkittävää rakennusta.

Lähtökohdat

1940-luvulla asuinkerrostalot olivat harvinainen näky maaseudulla. Helsingin vetovoiman kanssa kilpaillakseen Kytäjän kartanon väki rakennutti työväelle houkuttelevan 5-kerroksisen asuintalon kaikilla tuon ajan mukavuuksilla. Nyt vuosia tyhjillään ollut rakennus oli saamassa uuden elämän.

Alun perin arkkitehti Väinö Vähäkallion suunnittelema Törölä purettiin niin, että jäljelle jäi vain runko ja rakennusta sekä korotettiin että madallettiin lisätiloja varten. Ikkuna-aukkoja kasvatettiin, osa aukoista muutettiin ranskalaisiksi oviaukoiksi ja koko talon tekniikka uusittiin täysin. Lisäksi valaistus ja kaikki pinnat uusittiin kokonaisuudessaan.

Yhteistyö tilaajan, rakentajan sekä muiden yhteistyötahojen kanssa oli poikkeuksellisen mukavaa ja sujuvaa.

Minna Hurme, sisustusarkkitehti

Suunnittelu

Kohteen suunnittelun toteutti Minna Hurme (Proximus Oy) ja Modeo toimitti kohteeseen irtokalusteet lukuun ottamatta sänkyjä. Useita elementtejä teetettiin myös puusepäntyönä Audio-Kaluste Oy:n kautta. Kalusteet kohteeseen löydettiin enimmäkseen Nikarin, Audon, Hayn, Muuton, Lundian ja Innoluxin valikoimista.

Suunniteltavaa tilaa oli kaiken kaikkiaan noin 880 neliömetriä. Uuteen hotelliin luotiin 19 viihtyisää majoitushuonetta viiteen kerrokseen, minkä lisäksi kellarikerrokseen remontoitiin tyylikkäät oleskelu- ja saunatilat.

Kunnostuksessa olennaisena lähtökohtana oli, että 80-vuotias talo saatettaisiin 2020-luvulle vastaamaan nykyajan vaatimuksia, kunnioittaen samalla vanhaa rakennusta ja kaunista miljöötä. Rakennuksen remontoinnista vastasi SSA Rakennus ja korjaustyöt suunnitteli L arkkitehdit. Vanhat tiilet ja muut yksityiskohdat pidettiin alusta lähtien koko suunnittelun perustana ja tavoitteena oli luoda houkuttelevat ja aikaa kestävät majoitustilat.

Kalusteiden valintaa ohjasi siis tavoite luoda klassisen rauhallinen tunnelma, joka sopii historialliseen miljööseen. Myös kotimaisuus nousi esille kalustevalinnoissa; esimerkiksi kotimaiselta Nikarilta valittiin kauniit puuviiluiset ruokapöydän tuolit ja toiselta kotimaiselta valmistajalta Innoluxilta Carin yöpöytä- sekä lattiavalaisimia.

Kalusteissa laajalti käytetty puu materiaalina luokin tiloihin skandinaavista, lämmintä ja kotoisaa tunnelmaa. Oleskelutilojen tummaksi petsatut, Audon tuotevalikoimasta poimitut pöydät ja tuolit luovat kaunista kontrastia yhdistettynä pääosin vaaleaan sävymaailmaan.

Tiloihin on valittu sellaisia materiaaleja ja kalusteita, jotka tukevat klassisen rauhallista ja viipyilevää tunnelmaa ja synnyttävät ajatuksen menneestä ajasta. Vanhat tiilipinnat ja niihin yhdistetyt aidot materiaalit, avarat järvi- ja peltonäkymät ja jämerät rakenteet muodostavat rauhoittavan äänimaiseman ja tilakokemuksen.

Minna Hurme, sisustusarkkitehti

Lopputulos

Uusi hotelli Törölä valmistui loppusyksystä 2023, mutta otetaan varsinaisesti käyttöön keväällä 2024 golfkauden alkaessa. Tavoitteissa luoda vanhaa rakennusta ja miljöötä kunnioittava, mutta moderni kokonaisuus onnistuttiin hienosti. Neutraali ja maanläheinen sävymaailmaa yhdessä luonnollisten materiaalien kanssa luo tiloihin seesteisyyttä ja harmoniaa sekä jättää tilaa alkuperäisille yksityiskohdille.

Modeo toimii laajasti myös Horeca-alalla toimitilakalustamisen ohella. Hotelli Törölä olikin ilahduttavan persoonallinen projekti toteuttaa ja kuten lopputuloksesta voikin nähdä, onnistui suunnittelu vaivatta maan inspiroivimman kalustevalikoiman myötä.

 Kohde: Hotelli Törölä

Asiakas: Kytäjä Resort

Suunnittelu: Minna Hurme (Proximus Oy)

Kalusteet: Modeo / Topi Tuomiaho

Kuvat: Riikka Kantinkoski

Tuotemerkit: Nikari, Audo, Hay, Muuto, Innolux, Lundia

 

Kiinnostuitko Modeon palveluista tai kalustevalikoimasta?

Ota yhteyttä!

Lisää referenssejä