Kaupunkiympäristötalo

Kestävät ja ajattomat kalusteet täydentävät uuden Kaupunkiympäristötalon rouheaa arkkitehtuuria.
Kohde
Toimisto
Pinta-ala
40 000 m²
Työntekijöitä
1500
Sijainti
Helsinki

Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristötalo on Kalasatamaan valmistunut yli 40 000 neliömetrin kohde. Rakennus kokoaa kaupunkiympäristön palvelut, kuten suunnittelun, rakentamisen ja ylläpidon, rakennusvalvonnan sekä ympäristöön liittyvät palvelut, saman katon alle. Rakennuksessa on seitsemän kerrosta ja se tarjoaa työtilat yhteensä noin 1 500 työntekijälle. Kohteessa on monipuoliset asiakaspalvelu-, kokous- ja näyttelytilat sekä ravintola. Kaupunkiympäristötalon pääsuunnittelijana toimi arkkitehti Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki.

Kohteen suurimpana irtokalustetoimittajana toimi Modeo. Kalustevalinnat tehtiin Lahdelma & Mahlamäen sisustussuunnitelmaan ja tarpeisiin sopiviksi. Uusi Kaupunkiympäristötalo ilmentää menneiden aikojen mahtipontisuutta yhdistyen moderniin rakentamiseen. Kohteessa on käytetty rouheita materiaaleja kuten tiiltä ja betonia sekä kaunista puupintaa ja kuparia. Kalusteiden haluttiin sointuvan rakennuksen hienoon arkkitehtuuriin ja pelkistettyyn sisustukseen. Tavoitteena oli, että sisustuksessa kestävät ja muotokieleltään selkeät ja ajattomat kalusteet luovat esteettisen kokonaisuuden rakennuksen vahvan arkkitehtuurin keskiöön.

Yksi Kaupunkiympäristötalon tavoitteista on ympäristötehokkuus sekä toimiva työympäristö. Kohteen energiasta merkittävä osa tuotetaan itse rakennuksessa tai sen läheisyydessä. Talossa on muun muassa moderni viherkatto ja valaistus saa energiansa aurinkopaneeleista. Näitä tavoitteita mukaillen kalustuksen suunnittelussa hyödynnettiin mahdollisimman hyvin toimialalla jo olemassa olleet hyväkuntoiset sekä mitoitukseltaan tilan sisustussuunnitelmaan sopivat toimistokalusteet. Uusien kalusteiden haluttiin täydentävän saumattomasti olemassa olevien kalusteiden kokonaisuuksia.

Ajaton ja varmaotteinen kalustus palvelee kohteessa monimuotoisena työympäristönä toimitilojen työntekijöille sekä kutsuvina vierailutiloina kaupunkiympäristötalon asiakkaille. Rakennuksen arkkitehtuurissa huikeat korkeat tilat yhdistyvät mielenkiintoisiin portaikkoihin ja jopa kadunomaisiin käytäviin sekä erittäin monimuotoisiin työ-, kokous- ja vierailutiloihin. Kalusteet mukailevat tätä ja tiloissa nähdään mahtipontisia sohvia, minimalistisia istuimia, käytännöllisiä työpisteitä ja kaikkea siltä väliltä.

Huipputrendikkäinä kalustusratkaisuina kohteessa näkyy esimerkiksi Pedrali Reva -lepodivaaneilla varustettu huone hiljentymiseen, sekä jopa 30 henkilön modernilla tekniikalla varustettu lautakuntasali, jonka hevosenkengän muotoista neuvottelupöytää ympäröivät tyylikkäät ruskeat Alias Rollingframe -neuvottelutuolit. Rakennuksen kattoterassilta löytyvät uniikit paviljongit, jotka soveltuvat niin rentoutumiseen kuin työntekoon. Kohteen kalusteet valikoituvat sisustukseen Modeo Oma -mallistosta sekä monipuolisilta laadukkailta tuotemerkeiltä kuten Enea, Standard, Softest ja Fermob.

Asiakas: Helsingin kaupunki
Suunnittelu: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki

Lisää referenssejä