Nappeja ja metrilakua

Syksy on tullut ja sisustuksessa herkutellaan!

Luet juuri uutta artikkelisarjaamme, jonka sisältöä koostaa Modeon sisustusarkkitehti Paula Tornberg. Julkaisemme juttuja uutuuksista ja mielenkiintoisista tuotteistamme sekä teemoitamme sisällöt johonkin pinnalla olevaan. Tarkoitus on pitää linja inspiroivana, kevyenä, yllätyksellisenä sekä helposti lähestyttävänä. Eniten haluamme antaa uusia katselukulmia sisustusalan ammattilaisille sekä sisustuksesta kiinnostuneille. Kaikki jutuissa esillä olevat tuotteet ovat edustamiemme tuotemerkkien taidonnäytteitä, joten mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä suoraan Modeon myyntiin tai suunnittelijaamme Paulaan :)

Kalusteita vesi kielellä

Minimalismin ja neutraalien värien vastapainoksi on kiva nostaa esiin myös jotain, jossa on reilusti muotoja, luonnetta sekä värejä. Alkuvuoden Tukholman messuilla oli huomattavissa pieniä signaaleja pyöreydestä, muhkeudesta ja ärsykeväreistä. Nyt useat tuotemerkit kuten Lapalma, Sancal, Satelliet, Arrmet ja Foscarini ovat uutuusmallistoissaan julkaisseet tätä värimaailmaa ja muotokieltä edustavia tuotteita.

Etenkin alkavan syksyn hämärässä tämän tyylin kalusteet tuovat piristystä ja yllätyksellisyyttä sekä herkullisia värejä tiloihin.

Metrilakua ja vaahtokarkkeja

On hienoa nähdä mitä muotoilijoiden mielikuvitus ja taito pystyvät tuottamaan, kun luovuus saa vallan. Tähän artikkeliin kootut kalusteet ovat leikkisiä, pillimäisiä ja värikkäitä. Muotokieli on muhkeaa ja ärsykkeitä kirpaisevaa. Kellä muulla tekee nyt mieli Candy Kingin bubble gum bottle -karkkeja?

Nämä kalusteet etenkin nojatuolit, divaanit ja sohva toimivat tilan karkkeina jo yksistään. Ympärille valikoidut kalusteet voi valita vähemmän huutaviksi, kun rinnalla on jo istuin, joka itsessään vie muiden huomion. Verhoilulla saa paljon aikaan ja koko kaluste voi tyylitään muuttua täysin. Sancalin vakiokankaat ovat huikeat, perinteisen remixin lisäksi sieltä löytyy muun muassa Kvadratin Sprinkles, Razzle Dazzle ja Galaxy.

Tämän artikkelin pääkuvassa olevaa Filo-valaisinta saa seinä, pöytä, -ja jalkalamppuna. Valmistaja, Foscarini sanoo sen mun mielestä jo hyvin: ”puoliksi veistos ja designtuote”. Se koostuu useammasta erilaisesta ja muotoisesta osasta. Foscarinin Tobia-valaisimen poimin artikkeliin viimeisimpänä. Se on vähä niinkuin kirsikka kakun päällä! Se menee metrilakusta, mutta on tuossa kyllä paljon puhallinsoitintakin!

Tähän juttuun nostin vielä mukaan Sancal Diwan -divaani sekä Sancal La Isla- sohva ja Sateliet Olyn -tuolit. Nämä olis ehdottoman hienoa nähdä jossain Modeon toimittamassa kohteessa!

Pyöreitä muotoja

Yhdistävä tekijä kalusteille on vapautuneesta revittelystä huolimatta selkeät linjat ja pyöreät muodot. Kalusteiden putkirakenteita on pakko päästä tiiraamaan lähempää ja useaan tuotteeseen saat valita värin RAL-värikartan mukaan tai toimittajan vakioväreistä. Lakumaisimpia kalusteita ovat Nikari Linea -baarituolit, Sancal Totem -jakkarat ja hauskat Sancal Roll -tuolit. Tuo Sancalin Totem -jakkara on muuten nerokas! Se antaa leikkisällä muotoilullaan jalansijan, ilman, että siitä on tarvinnut tehdä teknisen näköistä.

Pyöreitä muotoja edustaa myös Zilenzion Dezibel akustinen tilanjakaja. Miksi näiden sermien pitäisi aina olla neliskanttisia? Dezibelin voi asettaa vaikka myymäläkalusteeksi jakamaan tilaa, taikka puolittamaan lounge alueen toimistoympäristöstä. Sancalin Beetlestä saat eri muodoilla ja verhoiluilla koottua juuri tiettyyn tilaan sopivan akustiikkaelementin. Sopisi hienoksi ”twinkle in the eye” teokseksi esimerkiksi aulaan.

Ilta huvipuistossa

Arrmet- ja &Tradition -tuotemerkkien kalusteissa näkyy myös leikkimielisyyttä. Arrmet macka-tuolisarja on muotoilultaan poikkeava. Vähän kun hiirenkorvat ja karhun käpälät. &Traditionin Isole-sohva muodostuu hauskoista muhkeista, nappimaisista moduuleista. Lapalman mallistosta löytyy suomalaisen muotoilijan Karri Monnin suunnittelema Lab-tuoli. Artekkeliin valittu Lab -tuoli onkin näkynyt jo muutamissa koulukohteissa, mutta kyllä tuo mielestäni menee vähän poikkeavampaan neuvottelutilaankin!

Suomalaisista merkeistä halusin nostaa vielä Made by Choicen. Kolho-tuolissa jalka ja käsinoja ovat täys(puuta)lakua ja Goma-nojatuoli taas ärsyttävä ilmestys, ah kerrassaan NIIN hiano!   Artekin valikoimasta löytyy hieman hillitympi, varmasti monille tuttu Rival-tuoli.

Nähdään seuraavassa jaksossa

Toivottavasti saitte ideoita ja inspiraatiota seuraavaan sisustusprojektiin. Seuraavan artikkelin aihe on Paluu tulevaisuuteen ja ajattelin painottaa sen enemmän valaisimiin.

Terveisin,

Paula Tornberg, sisustusarkkitehti Modeo

P.s: Mistä sinä haluaisit lukea seuraavan kerran? Kerro meille ja kokoamme parhaimmat sisällöt yhteen!

Kuvat: Sancal, Satelliet, Lapalma, Made by Choice, Artek, Arrmet, Foscarini, Nikari ja Zilenzio

Lue lisää Paula Tornbergin inspiroivia sisustusartikkeleita.

Tutustu artikkeleihin