Punoksia ja köysiä

Luonnon sävyjä, harmoniaa ja pilkahduksia menneistä ajoista
Miniforms Colony pöydät

Luet juuri uutta artikkelisarjaamme, jonka sisältöä koostaa Modeon sisustusarkkitehti Paula Tornberg. Julkaisemme juttuja uutuuksista ja mielenkiintoisista kalusteistamme sekä teemoitamme sisällöt johonkin pinnalla olevaan. Tarkoitus on pitää linja inspiroivana, kevyenä, yllätyksellisenä sekä helposti lähestyttävänä. Eniten haluamme antaa uusia katselukulmia sisustusalan ammattilaisille sekä sisustuksesta kiinnostuneille. Kaikki jutuissa esillä olevat tuotteet ovat edustamiemme tuotemerkkien taidonnäytteitä, joten mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä suoraan Modeon myyntiin tai suunnittelijaamme Paulaan :)

Otsikko huijaa, tiedän. Halusin nimittäin lisätä sisältöön myös rypytyksiä, hapsuja ja kelkkoja. Värimaailma on tällä kertaa luonnonläheinen, mutta niinhän se punos ja köysi -mielikuva antaakin ymmärtää. Koska joulu kuitenkin lähestyy lisäsin juttuun muutaman jouluaiheisen tuotteen, kuten tuo Tonin Sled -kelkan ja Menun Duca -kynttiläjalat.

Rottinki on jo ollut jonkun tovin pinnalla, niin kotipuolella vanhemmissa kalusteissa, kuin julkkaripuolella kiinto,- sekä irtokalusteissa. Olen itse kova kirppishaukka, joten olen huomannut rottinkikukkajalkojen ja puutarhakalusteiden hinnannousun. Näitä saa toki myös tähän päivään muotoiltuina, kuten nuo ihanat Menun Umanoff -kukkapunostelineet.

Uuden, hyvällä tavalla raskaamman muotoilun on saanut Aliaksen E la nave va nojatuoli. Sarjaan kuuluu myös sohva. Tuo ja joku rouhea, raakapintainen verhoilu? Verhoilukankaasta tulikin mieleen: olen todella ihastunut Kvadratin Hint kankaaseen, onko se sinulle tuttu? Materiaaleista myös sisal on löytänyt tiensä kotikohteisiin ja julkkari puolella sitä on käytetty paljon esimerkiksi auloissa. Kurkkaa ainakin Tasibelin Togo ja City. Hi-Macsin komposiittikiveä käytetään enemmän julkitilapuolella. Värien puolesta halusin nostaa sen artikkeliin.

Rottinki materiaalina on kevyt, luonnonläheinen sekä kotoisa. Tällä hetkellä se on heppo yhdistää niin uuteen kuin vanhaankin tyyliin. Juttua varten nostin klassisista tuotteista muun muassa Satellietin toimittamat Luzern AC, Vienna SC sekä Linz Cane AC:n. Sopisivat todella oivasti esimerkiksi ravintolakohteisiin. Pävitetymmän muodon ja tyylin ovat saaneet Miniformsin Colony coffee -pöydät, tilanjakajasermi sekä nojatuoli. Miniforms kannattaa muutenkin ottaa seurantaan, heillä on todella iso portfolio mitä mielenkiintoisempia kalusteita.

Vielä julkitilaan ja kotiin sopivia tuotteita ovat Horm Casamanian Charlotte sekä Frederician BM62-tuoli. Tuollaista lattiaa pitkin nojaavaa puista kelkkajalkaa on näkynyt nyt jonkin verran. Oletko huomannut esim Made by Choisen Ernest -tuolin?

Gubilla oli jälleen tähänkin artikkeliin monta sopivaa tuotetta. Heiltä haluaisin nostaa esille ainakin 9602-valaisimen, Gubi-rahin, jossa on jäätävän makeet hapsut, sekä tuon rusettimaisen Pacha-sohvan. Pacha-tuoteperhe koostuu raheista, erikokoisista sohvista sekä nojatuolista. Pacha-nojatuolin saa myös ilman käsinojia.

Lupasin alkutekseissäni myös rypytyksiä, joten niitä saa ihailla mm näissä Viccarben tuotteissa: Funda, Maarten ja Appetite-tyynyissä.

Edellisessä artikkelissani olin painottanut tuotteet valaisimiin, joten tässä artikkelissa on esillä valaisimista vain muutama herkku. Glimakra of Swedenin Weave sekä jo klassikoksi muodostunut Showroom Finlandin Pilke.

Vielä muutama mielenkiintoinen poiminta: kotimainen, Innon Julie B1. Alkin Kimua-baarijakkara sekä tilanjakajasermit Zumitz. Zumitzit valmistetaan kastanjapuusta, jonka lastut nyöritetään metallikehikon ympärille. Loppuun vielä Materin villikortti She.

Toivottavasti saitte ideoita ja inspiraatiota seuraavaan sisustusprojektiin. Seuraavan artikkelin aihe on kierrätettyä ja kestävää.

Terveisin,

Paula Tornberg, sisustusarkkitehti Modeo

P.s: Mistä sinä haluaisit lukea seuraavan kerran? Kerro meille ja kokoamme parhaimmat sisällöt yhteen!

Kuvat: Ton, Menu, Alias, Miniforms, Gubi, Satelliet, Viccarbe, Showroom Finland, Glimakra of Sweden, Inno, Alki, Mater, Horm Casamania, Made by Choise, Fredericia, Kvadrat, Tasibel, Hi-Macs

Lue lisää Paula Tornbergin inspiroivia sisustusartikkeleita.

Tutustu artikkeleihin