Agile working & muuntojoustava kalustaminen

Miten luoda ketterästi muunneltavat työtilat? Tutustu valikoimamme oivallisiin ratkaisuihin, valokeilassa Sedus ja Artome!

Työelämä on ollut kovassa muutoksessa viime vuosina ja sen myötä myös työtiloilta vaaditaan nykyään enemmän. Etätyön määrä on noussut kohisten ja tietotyöläisille tyypillistä onkin, että suurin osa työstä tehdään muualla kuin työpaikalla.

Miten tämä kaikki on vaikuttanut toimitiloihin? Lisääntynyt etätyö on inspiroinut työpaikkoja uudistumaan! On panostettu etäpalavereita sujuvoittavaan av-teknologiaan, houkuteltu työntekijöitä toimistolle uusitulla sisustuksella, sekä harkittu pienempiä ja moneen tarkoitukseen muuntuvia tiloja.

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia ratkaisuja muunneltaviin työtiloihin Sedus se:lab -mallistosta, sekä av-ratkaisuja valmistavalta Artomelta.

YHTEISÖLLINEN TILA TYÖNTEKIJÖILLE

Kun työntekijöiden vapaus valita missä he työnsä tekevät on kasvanut, on toimistojen merkitys muuttunut. Työpaikan rinnalle on tullut vaihtoehdoksi kotitoimisto, minkä lisäksi töitä on mahdollista tehdä esimerkiksi erilaisista coworking -tiloista tai kahviloista käsin. Muiden vaihtoehtojen kanssa kilpaillakseen monet työpaikat ovat kartoittaneet työntekijöidensä tarpeita ja pyrkineet uusiutumaan.

Saksalaisen huonekaluvalmistaja Seduksen toteuttama tutkimus esittää, että toimistojen pääasiallinen tarkoitus on tällä hetkellä toimia yhteisöllisenä tilana työntekijöille. Avaintekijöitä ovat mm. mahdollisuus yhteistyölle ja paikalla oleva tekninen tuki. Oman kokemuksemme mukaan myös ergonomia on asia, jonka vuoksi tullaan toimistolle.

Muunneltavan työtilan tarkoitus on mahdollistaa erilaiset kohtaamiset ja työskentelytavat samassa tilassa. Olennaista osaa näyttelevät monikäyttöiset ja helposti siirreltävät kalusteet, sekä etäkokoukset ja presentaatiot mahdollistavat av-laitteet. Onnistuneesti toteutettuna tilat kannustavat yhteistyöhön ja käyttöaste pysyy korkeana.

KALUSTEET MUUNTOJOUSTAVUUDEN RUNKONA

Muunneltavista työtiloista puhuttaessa kalusteilta odotetaan tiettyjä ominaisuuksia. Tarvitaan enemmän joustavuutta, jotta ajatuksille ja ideoille voidaan antaa tilaa. Seduksen se:lab mallisto onkin luotu vastaamaan juuri näihin tarpeisiin – tuottavaan ja luovaan työskentelyyn ketterissä tiimeissä. Mallisto sisältää erilaisia työpöytiä ja työpöytäelementtejä sekä istuinkalusteita vuorovaikutteiseen ja yhteistoiminnalliseen työskentelyyn.

Kalusteissa hyödyksi ovat esimerkiksi liikuteltavuuden mahdollistavat keveys ja pyörät. Huomioon tulee ottaa myös vaivaton säilytys, jossa ovat eduksi esimerkiksi pinottavuus ja kokoontaitettavuus. Esimerkiksi muotokieleltään pehmeän tyylikäs se:lab fold mahdollistaa nopean tilan uudelleenjärjestämisen ja muokkaamisen.

Myös monikäyttöisyys on ominaisuus, joka tekee työskentelystä kirjaimellisesti muuntojoustavaa ja mahdollistaa ketterän ja tehokkaan työskentelyn. Monikäyttöisyydestä hyvänä esimerkkinä käy se:lab tableboard, joka toimii sekä valkotauluna että työpöytänä.

Erilaiseen ryhmätyöskentelyyn tarvittavat valkotaulut ovat myös tärkeä osa toimivaa vuorovaikutteista työskentelyä. Se:lab mallistosta löytyykin irrallisia valkotauluja varten kätevät se:lab rack siirrettävä teline ja se:lab caddy kuljetusvaunu, joiden myötä luova ideointi ryhmissä on vaivatonta toteuttaa!

Seduksen se:lab mallistoon kuuluu myös useita muita kalusteita, kuten siirreltävä monitoriteline, siirreltävä teline viherkasveille sekä useita muita ketterää ryhmätyöskentelyä helpottavaa elementtiä.

Tutustu tarkemmin se:lab valikoimaan täällä!

KETTERÄÄ ESITYSTEKNIIKKAA

Tiesitkö että myös laadukas audiovisuaalinen esitystekniikka on nykyään saatavilla liikuteltavana? Kotimainen Artome tarjoaa helppokäyttöiset ja asennusvapaat ratkaisut esittämiseen ja videoneuvotteluihin. Tyylikkäästi muotoiltu yksikkö pitää sisällään kaiken tarvittavan ja muuntaa hetkessä minkä tahansa tilan esityskäyttöön tai hybridityöskentelyyn. Voit siis siirtää kokouksen tai presentaation mihin tahansa tilaan, jossa sinulla on tyhjä pinta jolle heijastaa kuvaa laserprojektorilla.

Tyylikkäästi muotoiltuihin Artome av-laitteisiin on saatavilla useita värivaihtoehtoja.

Tehdasvalmiilla ratkaisulla vältyt esimerkiksi esitystekniikan suunnittelulta ja kaapeloinnilta. Voit käyttää samaa tilaa useaan tarkoitukseen ja nostaa käyttöastetta.

• suomalainen design
• muuntautuva kuvakoko
• sisäänrakennettu äänentoisto
• videokonferessiominaisuus

Tervetuloa myös tutustumaan Seduksen se:lab mallistoon Modeon Helsingin showroomille!

Kalusteet ja kuvat: Sedus ja Artome

 

Kiinnostuitko mahdollisuuksista kehittää työympäristöänne muuntojoustavaan suuntaan? Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko Modeosta? Tutustu ja lue lisää meistä.

Tutustu