ORGATEC 2022 -messut

Värejä, pehmeyttä ja jakaantuvaa tilaa − nämä olivat selkeät trendit ja teemat Saksan Kölnissä järjestetyillä ORGATEC-messuilla.

Värejä, pehmeyttä ja jakaantuvaa tilaa − nämä olivat selkeät trendit ja teemat Saksan Kölnissä järjestetyillä ORGATEC-messuilla lokakuussa. Muutaman välivuoden jälkeen pääsimme Modeo -tiimin kesken vierailemaan messuilla. Yhteinen ajatuksemme messuilta oli ehdottomasti positiivinen, ja ”super”. Edustamiltamme brändeiltä oli tullut paljon uutuuksia ja toki löysimme portfolioomme myös uusia edustuksia. Seuraavaksi katsaus messuille!

Pattio

Koko messutiimimme, ja kotipuolella myyntimme, on todella innoissaan uudesta edustuksestamme, espanjalaisesta Pattiosta sekä Forma5:sta! Pattion värikäs osasto teki vaikutuksien ja räätälöitävyys ja vakiovärit tuotannossa innostivat. Merkit ovat suunnittelija- ja projektiystävällisiä, joten innolla odotamme näiden määrityksiä kohteisiin. Messuilla oli paljon ensi vuonna tuotantoon tulevia kalusteita.

Sedus

Sedus on julkaissut laajan valikoiman  uutuuksia. Nykyisten toimistotrendien aallon harjalla mallisto suurenee Se:matrix hyllymoduulisarjalla, upeilla työtuoliuutuuksilla Se:kit ja Se:air. Lisäksi tutusta Se:lab-sohvasta on tullut nyt myös yhden istuttava versio.

Osa kuvissa esillä olevista tuotteista on saatavilla vasta ensi vuoden puolella. Tuloillaan ovat esimerkiksi siirreltävät ja liikuteltavat kasvihyllyt sekä tussi- ja memotaulut.

Värilliset Se:air-tuolit tulevat myöhemmin tuotantoon, mutta jo nyt saatavilla olevat värit ovat musta ja harmaa.

Se:kit-tuolisarja on modulaarinen tuoteperhe, joka mahdollistaa samannäköisen tuolin eri ominaisuuksilla. Mikäli isoon toimistokompleksiin tarvitaan eri säädöillä, ominaisuuksilla tai budjetilla olevat tuolit, voidaan sellainen kokonaisuus rakentaa Se:kit-tuolimallilla.

Narbutas

Narbutaksen osastolla kävi koko messuviikon kova kuhina. Uutuuksia oli paljon, ja kuten Seduksen kohdallakin, osa kuvissa olevista tuotteista on saatavilla vasta ensi vuoden puolella. Baarituoleista uutuutena julkaistiin Canny-tuolit, työtuoleissa värikkäät D-Chairit sekä Sandy-tuoliperhe.

Kuten messuilla kokonaiskuvallisesti, tilanjakajahyllyjä ja sermejä oli paljon. Narbutaksen Combus-sarjan hyllymoduulit ovat saatavilla alkuvuodesta. Hieman myöhemmin tuotantoon ovat tulossa Worklab-tilanjakajat sekä Parthos-akustiikkatornit ja -pöydänjalat.

Satelliet

Satellietin osastolla olivat esillä Code, Bloom Wall kasvihyllyllä sekä Nolia moduulisohvalla, jonka selkänoja on tukkimaisesti verhoiltu. Pinottava Code-tuoli on valmistettu kokonaan kierrätetyistä materiaaleista. Runko on kierrätettyä alumiinia ja istuinosat valmistetaan kierrätetystä muovista. Muovit lajitellaan väreittäin ja prässätään muotoonsa. Värejä on saatavilla keltainen, sininen ja kuvassa näkyvä vihreä. Tuoli sopii niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin.

Fornasarig

Fornasarigin edustus on Modeolle uusi, joten innokkaina ilmoitamme, että heidän tuotteitaan saa nyt myös Modeon kautta. Fornasarigilta löytyy tällä hetkellä mallistomme kaikkien aikojen pinoutuvin tuoli, Link60x, joita saa pinottua päällekkäin peräti 60 tuolia (verhoiltuna 45 tuolia)! Samaan sarjaan kuuluu myös uutuus, Link Edu -pöytä, joka sekin pinottavissa ja rivikytkettävissä.

Mobboli

Mobboli on espanjalainen brändi, jonka koko tuotantoketju on kotimaassaan. Tämä mahdollistaa ketterän ja räätälöitävän valmistuksen. Mobboli nyt myös Modeolta!

Silen

Silenin uutuudet olivat laajalti esillä heidän isolla messuosastollaan. Nähtävillä oli muun muassa Space-malliston uutuudet, joista esillä olivat tekstiiliverhous, teippaus ja xxxxl (pitää tarkistaa nimi) kokoinen vetäytymistila. Myös ulkokäyttöön tarkoitettu Silen Outdoor oli osastolla edustettuna. Olemme Silenin vetäytymistilojen pääyhteistyökumppani Suomessa.

Ondarreta

Espanjalaisen Ondarretan uutuudet piristivät raikkailla sähkönsinisillä silmäkarkeillaan. Ensi vuonna tuotantoon tulevat nojatuolisarja Supra, johon kuuluu myös sohvapöydät ja pöytä. Lisäksi uutuutena oli myös tuolimallisto Ginger, josta löytyy pinottava baarituoli sekä yleistuoli eri jalustoilla, käsinojallisena tai käsinojattomana. Sako-pöytäsarjan uutuus on verhoiltu jalka, joka on pingotettua kangasta. Verhoiltu jalka piilottaa nätisti pöydän sähköistyksen. Sarjasta löytyy eri kokoisia ja korkuisia kokonaisuuksia.

Intuit

Intuitilta oli saapunut uutuutena ORGATECiin useampi pehmytkaluste sekä tussitaulu, jota on mahdollista käyttää myös tilanjakajana. Intuit toi messuille myös puhelinkopin sekä siirreltävän Grow-istutuslaatikon/hyllykokonaisuuden.

Muuto

Muutolla oli ORGATECissa oma osastonsa niin messuhallissa kuin niin kutsutuilla varjomessuilla, Design Postilla. Muuton upeat uutuudet olivat Topvalaisin, Linear-terassikalustesarja ja lisäksi Oslo-nojatuoli oli saanut uudet rungot, ristikon ja jalat. Myös tutusta Outline-sohvasta oli tullut ”cabin”-versio sekä työpistekokonaisuus.

S●CAB Design

S●CAB Designin osastolla oli esillä aiemmin tutuiksi tulleita tuoleja kuten Lisa ja Si-Si, mutta uutena esillä olivat Dress_code-nojatuolit sekä Hug. Sohvapöydistä löytyi messuilta myös Dress_code -perheeseen kuuluvat pöydät.

 

Artikkelimme jatkuu ja päivittyy vielä lähiaikoina. Muistathan käydä kurkkimassa ja lukemassa lisää syksyn uutuuksista ja trendeistä!

Kiinnostuitko Modeosta? Tutustu ja lue lisää meistä.

Tutustu