Suomen mäkihyppymaajoukkueen kuulumisia ennen Salpausselän kisoja!

Mäkihyppymaajoukkueen kausi jatkuu tulevana viikonloppuna odotettuihin Salpausselän kisoihin. Kysyimme kisoihin valmistautuvalta joukkueelta kauden kuulumisia ja odotuksia tulevista kotikisoista.

Suomen mäkihyppymaajoukkueen kausi jatkuu tulevana viikonloppuna odotettuihin Salpausselän kisoihin. Kysyimme Salpausselän, eli tuttavallisemmin ”Salppurin”, kisoihin valmistautuvalta joukkueelta kauden kuulumisia ja odotuksia tulevista kotikisoista.

Joukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen kertoo, että kausi on hyppääjillä sujunut tasaisesti ja suorituksia hioen. ”Ollaan joukkueena hyvässä vauhdissa. Nyt keskitymme siihen, että hyppääminen ja tekeminen kehittyy oikeaan suuntaan. Numerotulokset seuraavat sitten jossakin kohtaa ihan varmasti. Antti Aalto ollut suorituksiltaan hyvä ja tasainen, ja jossain vaiheessa on odotettavissa häneltä huippusuoritus.”

Väätäinen täsmentää, että väkisin ajamalla ei tule tuloksia, vaan tärkeää on edetä päivä ja kuukausi kerrallaan ”Isossa kuvassa prosessi alkutekijöissään ja matkaa ja tekemistä on vielä edessä”.
Hyppääjät odottavat jo innolla tulevia kotikisoja. Hyppääjä Antti Aalto kertoo, että on aina tykännyt hypätä Salppurin kisoissa ja että on mukava hypätä Rukan kisojen jälkeen pitkästä aikaa kotimaassa. Aalto kertoo kuluneen kauden menneen kohtuullisen hyvin ja varsin tasaisesti. ”Tietysti se paras terä ei ole vielä tullut ehkä esiin”, täsmentää Aalto ja jatkaa ”parannettavaa on vielä, että pääsisi paremmille sijoille”.

Salppurin kisat hypätään jo kuluneelle kaudelle totuttuun tapaan ilman yleisöä. Hyppääjä Niko Kytösahon mielestä yleisö tuo kisoissa tunnelmaa ja yleisön puuttuminen on hieman harmi, vaikka yleisön puuttumiseen alkaa olla tottunut jo.

Salpausselän jälkeen hyppääjien kauden tärkein tavoite on Oberstdorfin MM-kisat. Mahdollisimman hyvä henkilökohtainen tulos ja sijoittuminen on hyppääjille luonnollisesti tärkeää, mutta myös onnistuminen joukkueena. ”Kokonaisuudessa katsotaan, että joukkueen keskiarvo alkaa pikkuhiljaa nousta ja parantua, kauden jälkeen toki näkee miten ollaan siinä onnistuttu.” summaa Väätäinen ja jatkaa ”Paremmat sijoitukset joukkueena, niin on onnistuttu siinä mitä on haettu”.

Voit osallistua nyt Modeon Facebook-sivuilla mäkihyppymaajoukkueen virallisten pipojen arvontaan. Siirry Facebook-sivuillemme ja osallistu arvontaan tästä!

Kiinnostuitko Modeosta? Tutustu ja lue lisää meistä.

Tutustu