Terassikausi lähestyy - tutustu kevään kalusteuutuuksiin!

Kevään saapuminen tuo tullessaan odotetun piristyksen ulkona viihtyville, ja erityisesti terassit ja ulkokahvilat heräävät jälleen eloon. Tämän kevään kalusteuutuuksien myötä voidaan luoda viihtyisiä, värikkäitä ja käytännöllisiä kohtaamispaikkoja!

Tilaa hyggeilyyn ja yhdessäoloon

Vuodenaikojen vaihtuessa terassit aukeavat kutsuen nauttimaan auringon lämmöstä, raikkaasta ilmasta ja herkullisista tarjoiluista. Tämä kevät ei kuitenkaan tuo vain perinteisiä terassikalusteita, vaan tarjoaa myös mielenkiintoisia uutuuksia, jotka luovat uniikkeja ja viihtyisiä tiloja niin ravintoloille, kahviloille kuin vaikkapa toimistojen terasseillekin.

Kevään uutuudet kutsuvat rentoutumaan ja nauttimaan ulkotiloista täysillä. Terassikalusteissa korostuu yhä enemmän tilan monikäyttöisyys ja mukavuus. Yksi keskeinen trendi on edelleen  skandinaavinen ”hyggeily”, joka korostaa viihtyisyyttä, rauhallisuutta ja läsnäoloa. Kalusteiden tulee olla mukavia ja tarjota mahdollisuus istua rennosti ystävien ja perheen kanssa.

Sika Designin valikoiman harmonisilla ja eleganttia muotokieltä henkivillä rottinkikalusteilla voidaan luoda teemaan sopivaa pehmeää ja kotoisaa tunnelmaa terassille. Osa Sika Designin rottinkikalusteista on myös tehty oikean rottingin sijaan rottinkia jäljittelevistä, erilaisia sääolosuhteita ja kovaakin kulutusta kestävistä materiaaleista; jauhemaalatusta alumiinista tai värjätystä polyeteenistä.

Erilaisia kotoisan rentoon yhdessäoloon sopivia terassituotteita löytyy myös esimerkiksi Fermobin valikoimista. Bellevie -sarjan uutuusnojatuoli on materiaaliensa puolesta säänkestävä ja helposti huollettava. Tuoli ei tingi mukavuudesta, vaan sen ultrapehmeillä tyynyillä viihtyy vaikka myöhäiseen iltaan asti. Pehmeyttä ja mukavuutta terasseille löytyy myös SCAB Designin valikoimista; esimerkiksi kutsuvan pehmeä modulaarinen Flap -sohva houkuttelee viettämään verkkaisia kesäpäiviä kotoisasti loikoillen.

Värikkäät ja monimuotoiset kalustevalinnat

Klassisten valkoisten pöytien ja tuolien rinnalle on tullut värikkäitä vaihtoehtoja, jotka tuovat iloa ja piristystä terasseille. Rohkeat värit, kuten kirkkaan keltainen, sininen tai punainen luovat iloisen ja energisen tunnelman.

Yhden Euroopan suurimman HoReCa  -alan kalustevalmistajan Satellietin valikoimasta löytyy suuri valikoima ihastuttavan värikkäitä ja persoonallisia kalusteita. Esimerkiksi tämän kevään uutuus, pariisilaistyylinen Marais SC -tuoli sopii raikkaan, tyylikkään ja iloista tunnelmaa henkivän kesäterassin kulmakiveksi.

Niin ikään esimerkiksi Nardin, Pedralin ja SCAB Designin valikoimissa värikkyys on keskeisessä roolissa. Myös monimuotoisuus on avainsana – eri kokoiset ja muotoiset pöydät ja tuolit antavat mahdollisuuden luoda persoonallisia ja viihtyisiä tiloja. Fermobin valikoimista löytyvien persoonallisten Bepop– ja Lorette -pöytien värivalikoima on suorastaan riemastuttavan monipuolinen!

Ympäristötietoisemmat valinnat

Ympäristötietoisuus näkyy vahvasti myös terassikalusteissa. Kierrätetyt materiaalit, puu, bambu ja metalli, ovat suosittuja valintoja. Tämä luo paitsi luonnonläheistä tunnelmaa myös kertoo sitoutumisesta kestävään kehitykseen. Kalusteet, jotka kestävät aikaa ja säätä, ovat sijoitus niin ympäristön kuin käyttäjän kannalta.

Esimerkiksi kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja kalusteita löytyy usean valmistajan valikoimista. Muuton Fiber tuolin kuori on valmistettu sataprosenttisesti kierrätetystä muovista, jolloin jokaisen tuolin kohdalla vähintään 3,2 kilogrammaa muovia on hyödynnetty uudestaan.

Myös SCAB Designin sertifioidusta kulutuksen jälkeisestä kierrätetystä teknopolymeerista valmistettu Hug tuoli lukeutuu vastuullisempiin valintoihin; Hug sai erikoismaininnan Archiproducts Design Awards 2022 -kilpailussa, jossa palkitaan tuotteita, jotka on valmistettu ympäristöystävällisin ja kestävin valinnoin kiertotalouden logiikan mukaisesti. Niin ikään Satellietin Code -tuolin runko on valmistettu kierrätetystä alumiinista ja istuinosa kierrätetystä muovista.

 

Monipuoliset istumisvaihtoehdot

Terassit eivät enää rajoitu pelkkiin pöytiin ja tuoleihin. Modulaariset sohvat, riippukeinut ja lounge-tuolit tarjoavat vaihtoehtoja niin auringonottoon kuin rentoon oleskeluun. Erilaiset istumisratkaisut mahdollistavat tilan joustavan käytön eri tilanteisiin, oli kyse sitten romanttisesta illallisesta, rentoutumisesta ystävien kanssa tai työskentelystä ulkona.

SCABin valikoimista löytyy valinnanvaraa. Brezza -tuoli ihastuttaa helppoudellaan ja käytännöllisyydellään; verhoillut, kierrätyslangasta valmistetut osat on erittäin helppo kiinnittää runkoon. Dress Code -tuoli leikittelee idealla aurinkotuolista ja tuo terassille uusia ulottuvuuksia rentoutumiseen. Niin ikään SCABin valikoimista löytyvä jo hieman pidempään markkinoilla ollut Lisa Swing tuo puolestaan leikkisän ja persoonallisen lisän ulkotiloihin.

 

Valaistuksen merkitys tunnelmanluojana

Päivän kääntyessä iltaan nousee valaistus tärkeään rooliin. Ripustettavat valosarjat, tunnelmalliset lyhdyt ja valaistut kukkaruukut tuovat lämpöä ja valoa pimeneviin iltoihin. Valaistus on myös osa sisustusta, joka luo tunnelmaa ja kutsuu viihtymään ulkona pidempään. Muun muassa Fermobin, Muuton, Hayn ja Audon valikoimista on löydettävissä erilaisia valaisinratkaisuja ja mielenkiintoisia uutuuksia luomaan pehmeää tunnelmaa kesäiltoihin.

Esimerkiksi Hayn Mosqueton Portable LED-lamppu voidaan ripustaa vaikkapa oksalle tai narulle. Muuton perinteisen pöytälampun muotokieltä mukaileva Ease Portable Lamp on vahvan persoonallinen, mutta silti kevyt valaisin, joka on helppo sijoittaa minne vain.

Uutta kohti!

Kevät tuo tullessaan odotettuja muutoksia terasseille, ravintoloille ja kahviloille. Uudet kalusteuutuudet tarjoavat mahdollisuuden luoda persoonallisia, viihtyisiä ja monikäyttöisiä tiloja, jotka kutsuvat nauttimaan ulkona olosta täysin siemauksin. Tyylitellyt värivalinnat, ympäristötietoisuus, monipuoliset, mukavat ja käytännölliset istumisvaihtoehdot ja tunnelmallinen valaistus ovat avainasioita, jotka luovat ainutlaatuisen ja viihtyisän ympäristön.

Modeon laajasta valikoimasta löydämme juuri oikeat kalusteet yksilöllisiin tarpeisiin.

 

Ota yhteyttä ja luodaan yhdessä tämän kesän upeimmat ja houkuttelevimmat terassit!.

Kuvat artikkelissa mainituilta tuotemerkeiltä: SCAB, Satelliet, Nardi, Pedrali, Sika Design, Muuto, Hay, Audo, Fermob

 

Satellietin terassikuvasto 2024 (PDF)

SCABin terassikuvasto 2024 (PDF)

 

Kurkkaa terassikalusteita myös verkkokaupassamme tästä!

Huomioithan, että verkkokaupasta löytyy vain pieni osa koko valikoimastamme.

 

Kiinnostuitko Modeosta? Tutustu ja lue lisää meistä.

Tutustu