Uusi Euroopassa valmistettu Leaf nousee Modeon työtuolien lippulaivamallistoksi

Yksinoikeudella vain Modeolta. Euroopassa valmistettu Leaf nousee Modeon työtuolien lippulaivamallistoksi.

Työtuolien maailma kehittyy vauhdilla. Selkänojista suosiossa ovat verkkoselkänojat, jotka ovat kevyen tyylikkäitä, hengittäviä sekä usein antavat paremman selkärangan tuen. Rungoissa perinteisen mustan rinnalle on kasvanut raikkaan valkoinen, jonka myötä työtuolit toimivat nyt myös tyylikkäinä sisustuselementteinä.

A-synkro ja Freefloat -mallit, joissa selkänojan ja istuimen säätömahdollisuus ovat toisistaan erillisinä, ovat saaneet rinnalleen synkromekanismin, joka liikuttaa istuinta sekä selkänojaa synkronisesti yhdessä, vastaten paremmin kehon liikkeeseen. Työtuolien mekanismit ovat helposti säädettäviä ja käsinojat saa nyt jopa neljään eri suuntaan säädettävinä 4D-käsinojina.

Sopivan tuolin valinta työtuolien viidakosta voi olla hankalaa, etenkin kun vain osassa on kaikki modernit ja hyvää ergonomiaa tukevat ominaisuudet. Tällöin riski istua omaa vartaloa väärällä tavalla tukevalle tai väärin liikkuvalle työtuolille kasvaa suureksi. Usein myös kerran säädettyä työtuoliasentoa ei enää ensi säädön jälkeen muuteta, jolloin selkävaivojen riski voi kasvaa.

Millainen on ideaalinen työtuoli?

Selkänojan asennon tulisi olla istumisen aikana lukitsematon. Näin tuoli sallii kehon pienetkin liikkeet ja selkärangan aineenvaihdunta pysyy hyvänä. Selkänojan työntövoimakkuus tulee voida säätää oman painon mukaiseksi ja mielellään lukita haluttuun asentoon. Selkänojan tulisi olla mielellään puolikorkea, optiona ristiselän tuki sekä niskatuki. Verhoiluun saa tyyliä ja käytännöllisyyttä eri verhoilukankailla ja sävyillä. Käsinojiksi kannattaa valita työkaluvapaasti säädettävät 4D-käsinojat.

Valkoinen runko, käsittäen sekä ristikon, kaasujousen että käsinojat, kannattaa ottaa harkintaan mustan rinnalle. Tuolin ristikkovaihtoehto kannattaa valita mieleiseksi esimerkiksi helppohoitoisuuden sekä ulkonäön perusteella. Ristikon pyörien vaihtoehdot tulee valita yksilöllisesti, pohjautuen pyörien kokoon, tuolin istuinkorkeuteen sekä lattiamateriaaliin, pehmeälle lattialle valitaan kovalattiapyörät ja kovalle lattialle pehmeät pyörät.

Laadukas ja parhaalla ammattitaidolla kehitetty työtuoli on järkevä ja kestävä sijoitus. Laatukomponentit ja materiaalit varmistavat käytettävyyden sekä kestävyyden. Lisäksi turvaa työtuolin harkintaan antaa pitkä takuuaika.

Euroopassa valmistettu Leaf nousee Modeon työtuolien lippulaivamallistoksi

Modeo haluaa vahvemmin panostaa Euroopassa valmistettuihin kalusteisiin. Uuden Leaf-malliston nostaminen Modeon työtuolien kärjeksi on tarkkaan harkittu strateginen valinta. Yksinoikeudella vain Modeolta saatava tuolisarja valmistetaan Tšekin tasavallassa, ja näin Modeo pystyy palvelemaan työtuolihankinnoissa asiakkaitaan entistä paremmin ja nopeammin.

Leaf-työtuoleissa on selkeä design ja orgaaninen muotokieli. Malliston on muotoillut italialainen taitava, pitkänlinjan muotoilija Massimo Costaglia. Tuolien selkänojan muoto on saanut innoituksensa puun lehdestä ja näin mallisto on saanut nimekseen Leaf.

Leaf-työtuoleihin on valittavissa kaksi erilaista mekanismia: vartalon mukaan synkronisesti liikkuva SYS-synkromekanismi tai vapaasti liikkuva A-synkromekanismi. Molemmat mekanismit mahdollistavat vapaan liikkumisen ja ovat turvallisesti lukittavissa 5 eri asentoon. Modeo halusi mallistoon vaihtoehdoksi A-synkromekanismin, näin tuolimallisto täyttää parhaiten muun muassa Modeon valtionasiakkaan Hanselin tarkat työtuolien laatuvaatimukset. Tuoleissa selkänojan vastapaino on säädettävissä käyttäjän painon mukaan.

Malliston työtuolien istuimen syvyyden säätömahdollisuus on 7 cm, joka vastaa juuri päivitettyä työtuolien EN-normia (EN1335). Selkänoja on korkeussäädettävä 8 cm säätövaralla sekä valittavissa verhoilulla tai verkkoselkänojalla. Tuoleihin saa halutessaan niskatuen, ristiseläntuen tai vaateripustimen, joiden väri saatavissa mustana sekä valkoisena. Käsinojiksi voi valita perinteiset 1D- tai uudet 4D-käsinojat. Rungon väri on saatavilla valkoisena sekä mustana. Halutessaan kaasujousen, ristikon sekä käsinojat saa rungon värillä. Ristikoksi on valittavissa alumiinivärinen tai kiillotettu alumiiniristikko. Pyörät ovat halkaisijaltaan 55 tai 60 mm, ja ne ovat valittavissa joko pehmeälle tai kovalle lattialle. Leaf-työtuoleilla on 5 vuoden takuu.

Leaf-malliston varastotuotteet toimitetaan nopeasti suoraan Modeon varastosta. Tilaustuotteiden toimitusaika on 5 viikkoa. Modeon asiantuntijat mielellään räätälöivät eri vaihtoehdoista juuri käyttäjälle ja tilan tarkoitukseen parhaiten sopivat vaihtoehdot.

Lataa Leaf-malliston esite (pdf)

Tutustu Leaf-malliston työtuoleihin

Tutustu ja tilaa

Oletko yritysasiakas? Lähetä meille toiveesi juuri teille tarvittavista työtuoleista

Lähetä tarjouspyyntö

Kiinnostuitko Modeosta? Tutustu ja lue lisää meistä.

Tutustu