Rautalangasta veistetty

Metalli, lanka ja ilmavuus

Luet juuri artikkelisarjaamme, jonka sisältöä koostaa Modeon sisustusarkkitehti Paula Tornberg. Julkaisemme juttuja uutuuksista ja mielenkiintoisista kalusteistamme sekä teemoitamme sisällöt johonkin pinnalla olevaan. Tarkoitus on pitää linja inspiroivana, kevyenä, yllätyksellisenä sekä helposti lähestyttävänä. Eniten haluamme antaa uusia katselukulmia sisustusalan ammattilaisille sekä sisustuksesta kiinnostuneille. Kaikki jutuissa esillä olevat tuotteet ovat edustamiemme tuotemerkkien taidonnäytteitä, joten mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä suoraan Modeon myyntiin tai suunnittelijaamme Paulaan :)

Tällä kertaa materiaaliaiheena on metalli, lanka ja ilmavuus. Artikkeleiden sisältöjä miettiessäni yritän saada teemat aina mahdollisimman kauas toisistaan, mutta toki tässä artikkelissa sisältö on siltikin melko lähellä ”Paluu tulevaisuuteen” artikkeliani. Ehkä tässä on vääntöä enemmän, joten varmasti kaikki tuotteet eroavat aiemmista.

marset_ambrosia

Aloitetaan poiminnat valaisimilla, sillä niitä näkyy artikkeleissani vähemmän. Foscarinin Spokes sopii korkeisiin tiloihin ja esimerkiksi rykelminä isoon aulatilaan. Valaisinta saa kolmessa eri muodossa ja viidessä eri värissä. Väreistä löytyy mm. herkullinen keltainen. Usealla suunnittelijavierailullani olen käynyt läpi seuraavia suosikkejani: Luce planin Doi sekä Marsetin Ambrosia ja Copernica. Copernica sarja koostuu jalka, – ja pöytävalaisimesta.

WOUD Coupe
aytm_Moveo

Poikkeuksellisesti poimin artikkeliin myös pientuotteita. Woudin Coupé on minimalistinen hylly, johon voi sijoittaa esimerkiksi viherkasveja roikkumaan. Muotoilun inspiraation lähteenä on ollut urheiluautojen kattotelineet. Hyllyn on suunnitellut suunnittelutoimisto Poiat. Aytm Moveo metallista vaatetelinettä saa hopeisena, kultaisena ja mustana. Haylta on tullut uutuutena Knit-naulakko, joka sopii mitä täydellisimmin artikkelini sisältöön ja otsikkoon. Naulakkoa saa useammassa värissä.

Viccarbe_Giro
Viccarbe-Bamba
Satelliet_ILARIO

Tähän artikkeliin nostetut pöydät ovat tyylin puolesta kevyitä ja otsikkoon sopivia. Viccarben Bamba ja Giro voisivat toimia inspiraationa myös korumuotoiluun, näistä saisi aika upeat aihiot esimerkiksi korva,- tai rannekoruille. Ottaisiko joku koppia? Molempien pöytien takana on palkittu brasiliaissuunnittelija Pedro Paulo-Venzon. &Traditionin Palette on mielestäni nimetty nerokkaasti, mielikuvansa mukaan, vaikkakin idea muodosta on syntynyt mobileista. Tätä pöytää on mahdollista saada neljässä variaatiossa; kaksi matalaa versiota sohvapöytänä sekä kaksi korkeana vaihtoehtoa sivupöytänä. Petite frituren Iso on leikkisä ja kevyt tuoteperhe, jota saa tilattua neljällä eri värillä. Valkoisen ja mustan lisäksi vakioina ovat sähkönsininen sekä burgundy. Isoa on saatavilla pyöreäkantisena sekä neliskulmaisella kannella.

Ei artikkelia ilman Satelliettia! Yksi omista lemppareistani on heidän Ilario-pöytä, jonka pääsin näkemään heidän showroomillaan Hollannissa viime lokakuussa. Jalusta oli maalattu tumman vihreäksi ja mielestäni se oli todella kaunis ja kelpo projektipöytä! Usein määrittelemme kohteisiin yksitolppaisen laippajalan, mitä jos se olisikin ensi kerralla hieman toisenlainen? Laitan Ilario-pyödän ehdottomasti muistiin. Tarjoilutasoja on tullut omissa projekteissa ja määrityksissä vähemmän vastaan, mutta maininta vielä Muuton Flow Trolley tarjoilutasolle.

alias_dettaglio_green-pvc_202
alias_kobi_dettaglio_042
alias_dettaglio_spaghetti_131
Bloomingville Friend Lounge
randa-nude_ar_arrmet
ICF-office-chair-Patoz

Tuoleja valikoin artikkeliini paljon. Luetteloin ne sen kummempia esittelyittä. Alias brändiä en ole usein artikkeleissani nostanut, mutta tähän artikkeliin heidän valikoimastaan löysin peräti kolme tuolia: Green PVS / 202_O, Spaghetti armrest / 131 sekä Kobi chair / 040. Pari rautalankaista tuolia löytyy myös Bloomingvilleltä sekä Arrmetilta: Friend lounge ja Randa nude. Myös ICF:ltä löytyy post deco/funkkis  -tyylinen tuoli Patoz.

Sancal_Tonella-03
Alias_atlas 759 900x700

Baarijakkaroista valikoituivat artikkeliin muun muassa Aliaksen Atlas. Nyt on projekteissa näkynyt usein 90-luvun työtuoleista inspiraationsa saaneita malleja. Atlas sopii isoon adhock-tilaan, taukotilaan ja miksei seisontaneuvottelutilaankin! Malli on korkeussäädettävä ja kapea. Koko Atlas mallisto puhuttelee, joten suosittelen katsomaan sen kokonaisuudessaan. Lapalman Giro edustaa hieman industrial tyylisempää klassikkoa, kun taas Inclassin perinteikkäämpää muotoa. Girosta saa myös selkänojallisen version. Vielä nostoihin Sancalin Tonella, jonka muotoilussa on hyödynnetty osuvasti metallia ja ilmavuutta.

scab_si-si
Viccarbe-Copa-Chair-by-RamosBassols
AYTM_Curva
Emeco_On & On
schöenbuch_Upon

Loppuun vielä pari tuolimallia sekä penkit ja jakkarat. Olen ollut hieman hitaasti lämpenevä Emecon tuotteille, mutta nyt löysin sieltä pari lempparia: Navy Officer ja On & On. Tuoleista vielä nostoon Viccarben Copa, jonka toivon vielä joskus saavani johonkin suunnitteluprojektiin tai vaihtoehtoisesti haluaisin päästä näkemään sen jonkun muun suunnittelemassa kohteessa. Nimenomaan tuo takajalkainen kelkkatuoli vakuuttaa. Scab designin Si-Sin olen nostanut aiemmin ulkokalusteartikkelissani, mutta tässä se on käsinojallisena yleistuolina. Rahit ja penkit vielä loppuun: AYTM Curva toimii niin sivutasona, kuin penkkinäkin. Jalustaan voi säilöä vaikka lehtiä tai viltin. Saatavana kultaisena, kromisena ja mustana. Kiekurainen Schöenbuchin Upon penkkiä on saatavilla mustana ja valkoisena.

Toivottavasti saitte ideoita ja inspiraatiota seuraavaan sisustusprojektiin. Seuraavan artikkelin aihe on ”Japandi”.

Terveisin,

Paula Tornberg, sisustusarkkitehti Modeo

P.s: Mistä sinä haluaisit lukea seuraavan kerran? Kerro meille ja kokoamme parhaimmat sisällöt yhteen!

Kuvat: Emeco, Viccarbe, Lapalma, Sancal, Satelliet, Alias, Bloomingville, Arrmet, &Tradition, Petitefriture, AYTM, HAY, Foscarini, Muuto, Marset.

Lue lisää Paula Tornbergin inspiroivia sisustusartikkeleita.

Tutustu artikkeleihin