Aalto-yliopisto kauppakorkeakoulu

Modeo toimitti tyylikkäät toimistokalusteet toiveiden mukaan, kuten sähköpöydät ja sermit, toimistotuolit, nojatuolit sekä sohvat
Kohde
Koulu- ja oppimisympäristö
Sijainti
Espoo

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun uusi rakennus Otaniemessä on juuri valmistunut. Uuden rakennuksen myötä Kauppakorkeakoulun toiminta siirtyi Töölöstä Otaniemen kampukselle uusien mahdollisuuksien maailmaan.

Moderni kansainvälinen oppimisympäristö

Uusi oppimisympäristö mahdollistaa syvällisen oppimiskokemuksen kansainvälisessä ja monialaisessa ympäristössä. Rakennuksen moderni, mutta tyylikkään klassinen sisustus pohjautuu Kauppakorkeakoulun kuuluisaan henkeen ja ainutlaatuisiin ratkaisuihin. Uudessa rakennuksessa on neljä kerrosta, joissa on monipuoliset tilat: luento- ja työskentelytiloja, erilaisia projektitiloja, kokoushuoneita, kahvila sekä ravintola ja viinibaari.

Tyylikkäitä kalusteita asiakkaan toiveiden mukaan

Modeon yksi alkuvuoden kohokohdista oli, kun saimme olla mukana uuden Kauppakorkeakoulun kalustamisessa. Modeo toimitti tiloihin asiakkaan toiveen mukaan 400 mustarunkoista sähkötyöpöytää tammenvärisellä kannella ja tummanvihreillä pöytäsermeillä, 400 mustaa Linja M -työtuolia, 600 kaappia sekä 40 Holkki-sohvaa. Lisäksi tilat varusteltiin 300 Yrjö Kukkapuron suunnittelemalla Lepo Moderno -nojatuolilla, 50 Lepo Mango -neuvottelutuolilla ja 50 Lammhults Carousel-tuolilla sekä erilaisilla pöydillä ja sohvilla.

Koulun identiteetti osana tilojen toteutusta

Uuden rakennuksen halutaan viestivän Kauppakorkeakoulun identiteettiä. Sisustuksen avainsanat ovat autenttinen, arvokas, lämmin ja kestävä. Rakennuksessa on luontevia kohtaamistiloja sekä toiminnalliset ja innostavat työskentely- ja oppimisympäristöt. Tiloista on tehty avoimia sekä jaettavia, jotta ihmiset viihtyisivät ja viettäisivät aikaa koulun tiloissa, mutta samalla saavat omaa rauhaa opiskeluun.

Uusi rakennus on suunniteltu yhteistyössä Verstas Arkkitehtien, KOKO3:n sisustusarkkitehtien ja Kauppakorkeakoulun tiimin kanssa. Muuton jälkeen Otaniemen kampukselta löytyvät kaikki Aalto-yliopiston koulut ja toiminta.

On ollut ilo olla mukana tässä historiallisessa muutto- ja muutosprojektissa. Kauppiksen yhteisö on ollut osallisena niin rakennuksen suunnittelussa kuin sisustussuunnittelussa. Kalustetoimitukset ja tarkat aikataulut teimme yhteistyössä Modeon kanssa. Yhtä lailla yhteistyö oli todella joustavaa ja mutkatonta.

Mia Mustonen, Tilakoordinaattori, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy

Lisää referenssejä