Life Science Center

Life Science Centerin kuudennen toimistorakennuksen kalustus mukailee tyylikkäästi uudisrakennuksen arkkitehtuuria ja mahdollistaa monimuotoiset työskentelymallit.
Kohde
Edustustila
Sijainti
Espoo

Uusi näyttävä toimistokalustekohde, Life Science Centerin kuudes toimistorakennus valmistui maaliskuussa 2023 Espoon Keilaniemeen. Modeo oli mukana kalustamassa uuteen rakennukseen aulat, neuvottelutilat ja kahvion – tilojen tarkoituksena on palvella sekä talon vuokralaisyrityksiä että mahdollisia ulkopuolisia asiakkaita.

Lähtökohdat

Projektia aloitettaessa yhteistyöhön ryhtyminen oli luontevaa, sillä Modeo kalusti myös osan edellisestä Life Science Center toimistorakennuksesta. Suunnittelun tärkeänä lähtökohtana oli, että kalustus pyrkisi mukailemaan uudisrakennuksen arkkitehtuuria ja sulautumaan näin tyylikäästi ja saumattomasti osaksi kokonaisuutta. Toisena keskeisenä lähtökohtana oli, että kalustus tulisi palvelemaan käyttäjälähtöisesti ja monimuotoisesti erilaisia työskentelymalleja.

Suunnittelu

Kalustuksen suunnittelu toteutettiin Modeon oman asiantuntevan tiimin toimesta. Tila päästiinkin suunnittelemaan puhtaalta pöydältä täysin uuteen rakennukseen. Projektin lähtökohdat ja asiakkaan kriteerit huomioiden rakennukseen luotiin monenlaisia tiloja erityyppiseen työskentelyyn – perinteisten neuvotteluhuoneiden lisäksi luotiin esimerkiksi nojatuoli- ja pystyneuvottelutiloja.

Väritykseltään kalustus pidettiin hyvin neutraalina, siinä missä värien osalta haluttiin pitäytyä rakennuksen arkkitehtuurin maanläheisissä sävyissä. Arkkitehtuurin mukailu näkyy myös tekstuureissa; rakennuksen raakamateriaaleja pyrittiin imitoimaan verhoilukankailla ja esimerkiksi rahien verhoilu jäljittelee raakabetonin kuplivaa pintaa. Viherkasvikaukaloissa käytettiin niin ikään julkisivujen corten-terästä.

Tilat on otettu vastaan erinomaisesti! Saamamme palaute on ollut haltioitunutta ja tilojen näyttäminen uusille vieraille on ollut aina vierailujen kohokohta.

André Aho, palvelupäällikkö, Newsec

Lopputulos

Tavoitteet projektin toteutuksen suhteen, eli arkkitehtuurin mukaileminen ja monimuotoisten työskentelytilojen luominen, saavutettiin erittäin onnistuneesti. ”Erityisesti neuvottelutilat, joihin kaipasimme moniulotteisia ja eri käyttötarkoituksiin soveltuvia suunnitelmakokonaisuuksia, ovat olleet onnistuneen lopputuloksen kruununjalokivi” kertoo Newsecin palvelupäällikkö André Aho.

Kalustevalinnoissa päädyttiin yhdistelemään monipuolisesti eri tuotemerkkejä; kalusteet löydettiin Viccarben, Lintexin, Ondarretan, Lepon, Infinitin, Sancalin, Satellietin, Woudin, Seduksen, DeVormin, Arrmetin, Muuton sekä Audon valikoimista.

Yhteistyö Modeon kanssa on sujunut alusta asti kuin ruusuilla tanssimalla. Modeon henkilöstö osallistui intensiivisesti tilojen suunnitteluun jo rakennuksen alkutuotantovaiheissa, ja he tekivät aktiivista yhteistyötä muiden laite- ja tavarantoimittajien kanssa, jotta tilojen kokonaissuunnittelu sekä tavaroiden toimittaminen ja asennukset saadaan sommiteltua yhteen saumattomasti.

André Aho, palvelupäällikkö, Newsec

Asiakas: Life Science Center

Kalustus ja suunnittelu: Modeo

Kuvat: Hannakaisa Pekkala

Kalusteet: Viccarbe, Lintex, Ondarreta, Lepo, Infiniti, Sancal, Satelliet, Woud, Sedus, DeVorm, Arrmet, Muuto, Audo

Kiinnostuitko Modeon palveluista tai tuotevalikoimasta?

Ota yhteyttä!

Lisää referenssejä