Oodi

Oodin sisustukseen valittiin Modeon Yrjö Kukkapuro -kalusteet ja toimistokalusteita kuten sähköpöydät ja toimistotuolit.
Kohde
Kirjasto
Sijainti
Helsinki

Juuri valmistunut Helsingin keskustakirjasto Oodi on kaikille avoin kohtaamispaikka. Helsingin Kansalaistorilla sijaitseva Oodi on arkkitehtuurin mestariteos, jonka linjakas muotoilu toistuu myös rakennukseen valituissa kalusteissa. Modeolla on ollut kunnia olla mukana kalustamassa Oodia. Modeo toimitti Oodiin moderneja Yrjö Kukkapuro -malliston huonekaluja, sekä toimistokalusteita kuten sähköpöytiä, työtuoleja, kaappeja ja laatikostoja.

Oodi klassikoille

Oodin sisustussuunnittelusta vastanneet ALA arkkitehtien sisustusarkkitehdit Heikki Ruoho ja Mette Kahlos valitsivat Yrjö Kukkapuro -mallistosta Oodiin punaisia CNC-sarjan tuoleja vuodelta 2011 sekä A509-keinutuoleja vuodelta 1985. Yrjö Kukkapuron huonekaluilla suunnittelijat ovat luoneet rakennuksen toiseen kerrokseen, tilaan sopivan arkkitehtonisen ja leikkisän ilmapiirin.

Kestävää ja ekologista

Yrjö Kukkapuron CNC-sarja syntyi halusta tuoda sarjatuotannon kalusteisiin taiteellisuutta, ergonomian siitä kärsimättä. Puumateriaalin digitaalinen ”kaavoittaminen” tuottaa mahdollisimman vähän hukkaa, eikä tuotteen tiiviissä pakkauksissa kuljeteta turhaa ilmaa. Koivuvaneri on myös kestävää ja ekologista.

Rento hengähdyspaikka keskellä kaupunkia

Kolmikerroksisen Oodin toinen kerros on rento tila työskentelyyn, tekemällä oppimiseen ja yhdessäoloon. Yrjö Kukkapuron kuuluisa istuinergonomia antaa osaltaan hyvät puitteet tähän luovaan toimintaan. Helsingin keskustakirjasto Oodi avattiin joulukuussa 2018. Oodiin odotetaan vuosittain jopa 2,5 miljoonaa kävijää.

Uudessa Helsingin keskustakirjasto Oodissa CNC-tuolit ovat kaikkien ulottuvilla. Se on upea juttu!

Yrjö Kukkapuro, muotoilija

Lisää referenssejä