Vaisala tuotekehitystalo

Luonnonsävyjä ja minimalistisia kalusteita uudessa Vaisalan tutkimus- ja tuotekehittelykeskuksessa Vantaan kampuksella.
Kohde
Toimisto
Sijainti
Vantaa

Vaisalan uusi tuotekehitystalo on pitkän suunnittelutyön tulos. Kohteen suunnittelu alkoi jo keväällä 2017 tavoitteena rakentaa aivan uusi tutkimus- ja tuotekehittelykeskus Vaisalan Vantaan kampukselle. Kohteen tilasuunnittelun sekä kalustesuunnitelman toteutti Agile Workin osaava tiimi. Suunnittelussa Agile Work keskittyi eri käyttäjäryhmien uniikit tarpeet sekä erilaiset käyttökokemukset huomioivaan suunnittelutyöhön, sisustussuunnitelmaan sekä kalustevalintoihin. Modeo toimi kohteen suurimpana kalustetoimittajana.

Uusi rakennus ja sen tilat jakautuvat kolmeen kerrokseen. Kohteessa on paljon erilaisia tiloja; työpisteistä ja neuvottelutiloista, teknisiin työtiloihin ja laboratorioihin. Tilat on suunniteltu niin, että ne vastaavat mahdollisimman hyvin Vaisalan R&D-toimintojen nykyiseen tarpeeseen, tulevaisuuden tarpeisiin sekä kehittyvät ketterästi organisaation mukana. Tilat ja tilojen kalusteet ovat myös monikäyttöisiä. Kalusteet ovat helposti siirreltävissä tilasta ja käyttötarkoituksesta toiseen, joka mahdollistaa sen, että tilasta saa aina haluttuun tarkoitukseen sopivan.

Tilojen värimaailmassa toistuu vihreän, oranssin, ruskean ja sinisen sävyt, jotka väreillään määrittelevät myös kunkin kerroksen omiksi osastoikseen. Murretun värimaailman lisäksi tilojen sisustuksessa on käytetty paljon puupintoja, kuten muun muassa pöytäpinnoissa sekä Monena Lobby-naulakoissa.

Modeo toimitti kohteeseen yli 300 työpistettä. Työpisteiden sähköpöydät ovat kokovalkoisia Empire-sähköpöytiä. Lisäksi työpisteiden yhteyteen omaa tilaa luomaan asennettiin akustoivat pöytäseinäkkeet, erikoissyvät yhden metrin syvät apteekkarinkaapit asiakkaan toiveen mukaan sekä liukuovikaappeja. Työtuoleja ei työpisteisiin uusittu, sillä työntekijöiden jo käytössä olleet työtuolit koettiin hyväkuntoisiksi eikä niitä kestävän kehityksen hengessä koettu tarpeelliseksi uusia. Aktiivista istuma-asentoa tukemaan tiloihin toimitettiin kuitenkin erilaisia aktiivituoleja ja satulatuoleja. Aktiivituoleiksi valikoitui suositut Sedus Se:fit -aktiivituolit ja satulatuoleiksi suomalaisen MyKolme-tuotemerkin hauskat kotimaiset koivupintaiset ILOA-satulatuolit. Työpisteiden lähelle luotiin lisäksi erilaisia alueita ryhmätyöskentelyyn sekä akustisilla istuimilla varustettuja istuinryhmiä hiljaisuutta ja keskittymistä vaativaan työhön.

Modeo toimitti Vaisalan uusiin tiloihin paljon uusia erilaisia valkotaulupintoja, kuten siirreltävät Lintex One Mobile -valkotaulut, sekä Visual Conceptin taitettavat valkotaulupöydät ja suuripintaiset Team Wall ja Chameleon -taulut neuvotteluhuoneissa. Suuremmissa neuvotteluhuoneissa kokoonnutaan Modeon VR-neuvottelupöytien ääreen Andreu Worldin Flex Executive -neuvottelutuoleille. Osaan neuvotteluhuoneita on tuotu helposti siirreltäviä ja taitettavia pöytiä sekä kevyitä jakkaroita, jotka mahdollistavat helposti muuntuvat tilat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Pienet projektihuoneet kalustettiin Jensenin neuvottelupöydillä ja HAY:n AAC13 -tuoleilla.

Kohteen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat aulatilat sekä ruokailutilat. Ruokailutilojen pöydiksi valikoitui Arktiksen Tempo -sarjan pöydät, joiden pöytäpintojen alle asennettiin akustiikkaa parantavat huopalevyt sekä Enean Lottus-tuolit ja ympäriverhoillut Andreu Worldin Ronda tuolit. Näihin yhdistettiin Magiksen Brut-sarjan pöytä penkkeineen sekä Steelwood-jakkarat. Lounge- sekä käytävätilat varustettiin Softrendin August- ja Sans-sohvilla sekä Innon Aura -sarjan nojatuoleilla, jotka luovat tiloihin rauhallisia soppeja hiljaiseen neuvonpitoon ja omaan rauhaan. Näiden pareiksi tuotiin erilaisia pikkupöytiä, mm. Lapalman korkeussäädettävät YO-läppäripöydät, jotka mahdollistavat rennomman työskentelyn oman työpisteen ulkopuolella. Kaikki nämä eri brändien kalusteet löytyivät Modeon valikoimasta.

Yhteiset palaverit Agile Workin ja Vaisalan tiimin kanssa olivat tärkeä osa koko projektia. Palaverien avulla saatiin Vaisalan tiloihin valittua juuri sopivimmat kalusteet. Toimitukset ja asennukset toteutettiin nopeasti yhden kalenterikuukauden aikana Modeon omalla logistiikka- ja asennustiimillä. Lopputuloksena Vaisalan tiloista tuli monipuolinen, muuntautumiskykyinen ja kaunis murrettujen sävyjen kokonaisuus.

Asiakas: Vaisala
Suunnittelutoimisto: Agile Work

Modeo on yhteistyökumppanina luotettava ja joustava, saimme erinomaista palvelua myynnistä loppuasennukseen. Yksi yhteyshenkilö myynnissä ja toinen logistiikassa varmistivat toimivan ja oikeaan aikaan valmistuneen lopputuloksen.

Marja Laitinen, Facilities & Office Service Team Leader, Vaisala

Lisää referenssejä