Yrjö Kukkapuro Moomin Furniture -sarja juhlistaa muumien 75-vuotisjuhlavuotta

Modeo lanseeraa Suomessa valmistettavan Yrjö Kukkapuro Moomin Furniture -tuotesarjan.

Modeo lanseeraa elokuussa Yrjö Kukkapuro Moomin Furniture -tuotesarjan. Kolmesta erikokoisesta tuolista sekä pienestä pöydästä koostuva sarja juhlistaa muumien 75-vuotisjuhlavuotta.

Moomin Furniture -tuotesarjan synty

Viisikymmentä vuotta sitten Yrjö Kukkapuro luki tyttärelleen Isalle Tove Janssonin ”Kuinkas sitten kävikään” -kirjaa uudestaan ja uudestaan. Samaa kirjaa luki Isa 80-luvulla tyttärelleen Idalle, joka lukee sitä nyt pojalleen Oskarille. Kirjan värimaailma ja poikkeuksellinen kuvitus teki Kukkapuroihin vaikutuksen mutta siinä oli myös jotain tuttua – muumien hyväntahtoinen maailma olisi voinut olla Kukkapurojen ateljeen arjesta.

Vuonna 1998 Yrjö Kukkapuro kehitti tuolin, joka toimisi pohjana erilaisten taiteilijoiden ja kuvittajien työlle. Tuolin vanerille voidaan painaa mikä tahansa kuva. Kun viime talvena Moomin Characters’ilta otettiin yhteyttä, ergonominen vanerituoli tuntui luontevalta alustalta Tove Janssonin rakastettujen kirjojen kuvituksille.

Tuotteet on suunniteltu Modeon ja Studio Kukkapuron yhteistyönä. Tuotekehittelyn tuloksena syntyi Moomin Furniture – kaksi erilaista lastentuolia sekä aikuisten tuoli ja pieni pöytä. Tuolit ovat kolmessa koossa, pienin 2-vuotiaasta ylöspäin ja keskikokoinen kouluikäiselle, iso aikuisille. Pöytä palvelee lasten askartelupöytänä tai vaikka pienenä parvekkeen apupöytänä.

Tuolien klassikkokuvitukset ovat kirjoista ”Kuinkas sitten kävikään” ja ”Muumipapan urotyöt”. Pöydän Muumipeikko on löytynyt muumisarjakuvasta ”Muumi ja kultainen häntä”, jotka molemmat ovat Kukkapuron perheen suosikkikirjoja. Muumit ystävineen viettävät tänä vuonna 75-vuotisjuhlavuotta ja kalustesarja on osa juhlavuoden juhlintaa.

Suomessa valmistettua suomalaista muotoilua

Moomin Furniture -tuotteet valmistetaan kokonaan Suomessa. Materiaali on sertifioitua koivuvaneria, joka on Yrjö Kukkapuron mukaan ”maailman rakastettavin materiaali”. Laminoitu pinta kestää kulutusta, leikkiä ja majanrakennusta hyvin. Flatpack -muodossa ne säästävät pakkausmateriaalia ja tilaa kuljetuksessa.

Sarjan tuotannon käynnistäminen Suomessa on Modeolle luonnollinen siirtymä kohti vahvempaa kotimaan kalustetuotantoa. Kalustesarjalle on myönnetty Avainlippu-sertifikaatti. Modeo myy ja valmistuttaa yksinoikeudella lähes koko Yrjö Kukkapuron mallistoa maailmanlaajuisesti.

Sarja tulee myyntiin elokuussa 2020. Tuotteet on helppo ostaa verkosta www.yrjokukkapuro.com sekä modeo.fi tai Yrjö Kukkapuron kivijalkamyymälästä, Hämeentie 157, Helsinki sekä Modeon myymälöistä ympäri Suomen. Sarjaan kuuluvat tuolit Moomin Chair Large, Medium ja Small sekä Moomin Table.

Kuvat: Ofer Amir

Kiinnostuitko Modeosta? Tutustu ja lue lisää meistä.

Tutustu