Alder & Sound

Harmoninen värimaailma kohtaa kalusteiden ilmeikkään muotokielen helsinkiläisen konsulttitoimiston uusissa yhteisöllisissä toimitiloissa.
Alder & Sound 11.8.2023
Kohde
Toimisto
Pinta-ala
440 m²
Sijainti
Helsinki

Elokuussa 2023 valmistunut projekti sai alkunsa, kun helsinkiläinen konsulttitoimisto Alder & Sound halusi uudistaa toimitilojaan ja otti yhteyttä sisustusarkkitehtitoimisto Franz Designiin. Perinteisen toimistotilan sijaan haluttiin luoda yhteisöllisyyttä tukeva tila monimuotoiselle työskentelylle sekä vapaa-ajan vietolle. Kokonaisuudesta rakentuikin yleisilmeeltään hillitty, harmoninen ja luonnon sävyjä tyylikkäästi hyödyntävä moderni toimitila.

Lähtökohdat

Toimiston layoutin ja ilmeen uudistamisen puitteina oli noin 440 neliömetrin laajuinen toimistotila, sisältäen noin 50 neliömetrin kokoisen terassin. Tilan suunnittelua ohjasi tavoite luoda nykyaikainen ja houkutteleva työympäristö, jossa työntekijät viihtyisivät. Suunnittelussa olennainen lähtökohta oli niin ikään tilan arkkitehtuuri.

Suunnittelu

Toimiston suunnittelun toteutti Antti-Jussi Silvennoinen Franz Design Oy:stä ja Modeo toimitti kohteeseen työtilojen ja sosiaalitilojen sekä terassin kalusteet. ”Avotyöpisteet ja keittiö vaihtoivat paikkaa, jolloin tilan keskiöön muotoutui kahvilamainen lounge-tila, jonka jatkumoksi suunniteltiin lämminhenkinen kattoterassi. Toimiston päätyihin puolestaan asettui luontevasti avo- ja hiljaiset työtilat, joiden rytmitystä jaettiin kalusteisiin integroiduilla pienillä vetäytymistiloilla sekä puhelinkopeilla”, Silvennoinen kertoo.

Suunnittelussa keskityttiin myös muunneltavuuteen, jota luotiin paitsi kalusteiden, myös valaistuksen myötä – valaistuksen ohjauksella tilan ilmettä ja tunnelmaa pystytään muuttamaan haluttaessa myös iltatilaisuuksiin sopivaksi.

Materiaaleiksi valittiin aikaa kestäviä luonnollisia materiaaleja, joita maustettiin yrityksen sävypaletilla.

Antti-Jussi Silvennoinen, Franz Design Oy

Lopputulos

Projektin lopputulos oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja toimitiloihin onnistuttiin luomaan uusi, raikas ilme sekä toimiva, yrityksen toimintaa hyvin palveleva työympäristö. Suuresta kattoterassista rakentui ilmeeltään rento ja kalustemaailmaltaan rikas kokonaisuus.

Tilojen layoutiin tehdyllä muutoksella oli myös iso vaikutus tilojen toiminnallisuuteen. Toimitilaympäristölle erityisenä elementtinä tiloista löytyy myös takka, joka luo osaltaan miellyttävää tunnelmaa tiloihin. Värimaailman ollessa hillityn arvokas on kalusteissa paljon ilmeikästä muotokieltä tuomaan vastapainoa ja detaljeja tilaan.

Tavoitteena oli luoda nykyaikainen ja houkutteleva työympäristö. Tavoitteissa onnistuttiin erinomaisesti ja työntekijät tulevat muutoksen jälkeen enemmän etätöistä työskentelemään toimistolle.

Antti-Jussi Silvennoinen, Franz Design Oy

AsiakasAlder & Sound

Suunnittelu: Antti-Jussi Silvennoinen, Franz Design Oy

Kalusteet: Riku Tulkki & Paula Tornberg

KuvatSuvi Laine

Tuotemerkit:  Muuto, Lepo, Ondarreta, New Works, Sancal, Norr11, Narbutas, DeVorm, Hay

Kiinnostuitko Modeon palveluista tai tuotemerkeistä?

Ota yhteyttä!

Lisää referenssejä