Bluestep Bank

Rennot mutta tyylikkäät toimitilat suunniteltiin Bluestep pankin visuaalista identiteettiä mukaillen.
Kohde
Toimisto
Sijainti
Helsinki

Vappuna 2023 valmistuneissa Bluestep pankin uusissa toimitiloissa viihtyisyyttä luovat kauniit vastavärit, pyöreät muodot, akustoivat seinäkkeet viherkasveineen sekä tilojen avaruus ja valoisuus. Tilat suunnitteli muotoilija Siri Huovila ja Modeo toimitti projektiin irtokalusteet sekä sisustusvalaisimet. Uudet tyylikkäät toimitilat koostuvat avotoimistosta, neuvotteluhuoneista ja keittiöstä, jonka yhteydessä on myös avara lounge- ja kokoontumistila.

Projektin lähtökohdat

Bluestep pankin siirtyessä aiempaa suurempiin tiloihin, kaivattiin toimistolta ennen kaikkea viihtyisyyttä, jotta työntekijöiden olisi mukava palata toimistolle pandemian ja pitkän etätyöskentelyajan jälkeen.  Samanaikaisesti myös yrityksen Tukholman ja Oslon toimistoilla oli meneillään tilojen päivitys, joten kaikkiin toimipaikkoihin pyrittiin luomaan yhteneväistä ilmettä. Bluestep oli jo aiemmin tehnyt yhteistyötä muotoilija ja sisustussuunnittelija Siri Huovilan kanssa ja toimivaksi havaittua yhteistyötä jatkettiin myös uusien tilojen osalta.

Kohteen suunnittelu

Suunnittelua ohjaavat periaatteet olivat viihtyisyys ja toimivuus. Lisäksi tilojen toivottiin mukailevan yrityksen visuaalista ilmettä. Suunnittelussa pidettiin mielessä myös se, että tiloihin olisi helppo tuoda asiakkaita, ja että tilojen tunnelma olisi samanaikaisesti sekä rento että pankkimaailmaan sopivan tyylikäs. Vanhoja kalusteita myös hyödynnettiin mahdollisuuksien mukaan.

Yhteistyö Modeon kanssa toimi hyvin. Minulla on todella hyvä yhteyshenkilö, jolla on iso merkitys, että projekti on sujuvaa. Yhteyshenkilön avulla olen löytänyt uusia tuotteita, joita itse ei ole tullut löytäneeksi. Lisäksi arvostan sitä, että yksityiskohtiin kiinnitetään huomiota ja huolehditaan, että tuoteratkaisu on juuri oikeanlainen tiettyyn tarpeeseen.

Siri Huovila, muotoilija

Lopputulos

Uudet toimitilat ovat olleet asiakkaan mieleen ja projekti kaiken kaikkiaan sujui onnistuneesti. Eri kokoiset neuvottelutilat mahdollistavat kokoukset erilaisiin tarpeisiin ja avotoimiston työpisteet suunniteltiin tiimeittäin huomioiden hiljaisemmat ja äänekkäämmät alueet. Myös tilojen akustiikkaan kiinnitettiin huomiota ja esimerkiksi Zilenzion tyylikkäät tilanjakajat toimivat paitsi tilaa jäsentävänä, myös akustoivana elementtinä.

Sisustuksessa käytettiin paljon pyöreitä muotoja ja yrityksen visuaalisen identiteetin mukaisia värejä, minkä myötä lopputuloksesta kehkeytyikin tyylikäs mutta rento kokonaisuus. Tiloissa vallinnutta loft -henkeä pyrittiin myös korostamaan kalustuksen avulla. Tilat ovat avarat sekä valoisat ja viihtyisyyttä tiloihin luovat myös kauniit tekstiilipintaiset akustoivat seinäkkeet viherkasveineen, kauniit lattiapinnat sekä vihreän ja roosan väriyhdistelmä kalustuksessa.

Tilat ovat valoisat ja viihtyisät, projekti oli erittäin onnistunut. Kalusteet ovat tiloihin sopivia ja laadukkaita.

Petri Matikainen, maajohtaja, Bluestep Bank

AsiakasBluestep Bank

Suunnittelu: Siri Huovila

Kalusteet: Modeo (Minna Simola)

KuvatAntti Kokko

Tuotemerkit: Muuto, Ondarreta, Lapalma, Hay, Fameg, Normann Copenhagen, Artek, Lintex, &Tradition, Zilenzio

Kiinnostuitko Modeon palveluista tai tuotevalikoimasta?

Ota yhteyttä!

Lisää referenssejä