Metacore

Suurten pintojen pehmeät sävyt tukevat yksityiskohtien raikasta värimaailmaa Metacoren tunnelmallisissa uusissa toimitiloissa.
Kohde
Toimisto
Sijainti
Helsinki

Suunnittelutoimisto Nádor + Nádor sai toteutettavakseen täysin uudet toimitilat mobiilipeliyritys Metacorelle, kun kasvava yritys muutti uusiin, isompiin tiloihin Helsingin Ruoholahteen. Modeo toimitti kohteeseen irtokalusteet ja irtovalaisimet, minkä lisäksi myös yrityksen olemassa olevia kalusteita räätälöitiin uudelleen ja hyödynnettiin toteutuksessa. Lopputulos on persoonallinen ja harmoninen kokonaisuus, joka rakentuu irto- ja kiintokalusteiden synergisyyden ja pitkälle työstettyjen yksityiskohtien pohjalle.

Projektin lähtökohdat

Projekti lähti liikkeelle henkilöstön toiveiden ja tarpeiden kartoittamisen myötä; erityisesti tilaan kaivattiin lisää lämpöä, kotoisuutta, yksityisyyttä, pehmeyttä, viherkasveja, puuta materiaalina sekä säädeltävyyttä valaistukseen. Tilojen toivottiin myös näyttävän ja tuntuvan Metacorelta.

Henkilöstökyselyn pohjalta suunnittelutoimisto Nádor + Nádor lähti luomaan suunnitelmaa yhdessä asiakkaan ydinprojektitiimin kanssa. Keskeiseen tavoitteeksi projektille nousi niin ikään muuntojoustavuus; jatkuvasti kasvavan yrityksen ja sen tiimien muuttuviin tarpeisiin tarvittiin avoimia, helposti muokattavia tiloja.

Aikataulu oli tiukka ja projekti mittava, sillä suunniteltavaa tilaa oli lähemmäs 2000 neliömetriä. Uudet tilat jakautuvat kahteen kerrokseen, joista alemmassa sijaitsevat pääasialliset työtilat, neuvottelutilat, tiimihuoneet, keittiöt ja suuret lounge-tilat. Ylemmässä kerroksessa puolestaan sijaitsee monikäyttöinen tapahtumatila, joka käsittää saunatilat, keittiön, avaran takkahuoneen sekä terassin.

Lopputulos on raikas, valoisa, skandinaavinen ja Metacoren näköinen. Työntekijämme pitävät tilojen toimivuudesta ja valoisuudesta. Yhteistyö Modeon kanssa sujui jouhevasti ja saimme koko projektin ajan mieltä askarruttaviin kysymyksiin nopeasti vastauksia.

Laura Korkeakoski-Sammy, toimistopäällikkö, Metacore

Kohteen suunnittelu

Suunnittelutoimisto Nádor + Nádor lähti suunnittelussa liikkeelle henkilöstökyselyn ja asiakkaan ydinprojektitiimin kanssa sovittujen tavoitteiden pohjalta. Modeo toimitti tilaan irtokalusteet, minkä lisäksi myös osa olemassa olevista kalusteista hyödynnettiin uuden kokonaisuuden luomisessa. Vanhoja kalusteita kustomoitiin, neuvottelutuoleista uusittiin istuinosat ja tuolien istuinkorkeutta korotettiin. Niin ikään eri elementtien puusävyt räätälöitiin yhdenmukaisiksi tai toisiaan täydentäviksi.

Harmonisen kokonaisuuden luomisessa, pientenkin yksityiskohtien yhteensovittamisen myötä, nousi esille niin Nádor + Nádorin kuin Modeonkin ammattitaito, sekä Modeon vahvuus löytää ja tarjota juuri sopivat elementit laajasta ja monipuolisesta valikoimasta.

Henkilöstökyselyssä esille noussut toive valaistuksen säädeltävyydestä ansaitsee myös erityismaininnan. Osa työvalaisimista on sijoiteltu kiskoille, joten niiden liikuteltavuus tarpeen mukaan on vaivatonta. Työvalaisimet on myös varusteltu matalalla heijastuskertoimella ja ne ovat pöytäkohtaisesti kirkkaussäädettäviä, varustettuna huipputason värintoistolla. Irtovalaisimet löydettiin Flosin, Tom Brossaun sekä Ferm livingin valikoimista.

Lopputuloksesta tuli mielenkiintoinen kokonaisuus erilaisia tiloja, joissa vallitsee kussakin hieman erilainen tunnelma olematta kuitenkaan irrallisia toisistaan. Tila on nykyaikainen ja yrityksen ilmeeseen sopiva; samaan aikaan sekä raikas ja piristävä että rauhallinen.

Essi Nádor, sisustusarkkitehti, Nádor + Nádor

Lopputulos

Vaikka mittava projekti toteutettiinkin hyvin nopealla aikataululla, ei tämä vaikuttanut lopputulokseen, josta kehkeytyi tyylikäs, harmoninen ja Metacoren näköinen kokonaisuus. Tiloissa kohtaavat yksityiskohtien voimakkaat värit ja laajempien pintojen pehmeät sävyt sekä vaaleiden ja tummempien tilojen luomat erilaiset tunnelmat.

Projektin myötä Metacorelle luotiin viihtyisät, mukavat ja muuntojoustavuuden periaatteen mukaiset, raikkaat ja modernit uudet toimitilat.

Modeon tiimille projekti oli todella palkitseva, siinä missä irtokalusteet saatiin toimimaan upeasti yhteen kiintokalusteiden kanssa ja yhteistyö suunnittelutoimisto Nádor + Nádorin kanssa oli jälleen kerran täysin sulavaa ja synkronoitua. Täydennyskalustaminen kohteeseen on jatkunut myös projektin jälkeen, minkä myötä nouseekin esille Modeolle tunnusomainen yksilöllinen, asiantunteva ja kattava palvelukokonaisuus.

Modeon kanssa yhteistyö sujui erittäin hyvin. Projektin aikataulusta johtuvista syistä ajoittainen hyvin tiukka aikataulu hoidettiin Modeon päässä kärsivällisesti ja särmästi.

Essi Nádor, sisustusarkkitehti, Nádor + Nádor

AsiakasMetacore

Suunnittelu: Nádor + Nádor

Kalusteet: Modeo (Riku Tulkki & Paula Tornberg)

KuvatEsa Kapila

Tuotemerkit: HAY, Nikari, Intuit, Lepo, Lintex, Artifort, Made by Choice, KO-HO, Selka, Inno, MDD, Ferm Living, Flos, Mölinä, Tom Rossau, Lundia, Narbutas, Sedus, Pedrali, Maharam, Softline

Kiinnostuitko Modeon palveluista tai kalustevalikoimasta?

Ota yhteyttä!

Lisää referenssejä