Spaces

Helsingin kiehtovin työyhteisö modernissa toimistohotellissa toteutettiin Modeon Design & Build -palvelun avulla.
Kohde
Coworking-tila
Pinta-ala
2 000 m²
Työntekijöitä
220
Sijainti
Helsinki

Mitä syntyy, kun yhdistetään uusi toimistokonsepti, kulttuurihistoriallinen rakennus Helsingin ytimessä sekä roppakaupalla energiaa ja osaamista? Suomen ensimmäinen yhteisöllinen toimistohotelli Spaces, joka perustuu hollantilaiseen, maailmalla suosiota niittäneeseen Spaces-työtilakonseptiin. Konseptin Suomeen tuonut kiinteistösijoitusyhtiö IWG (International Workspace Group) valitsi Spacesin jalkauttamistyöhön Modeon.

Toimistohotelli uuden sukupolven tarpeisiin

Maailmanlaajuiset megatrendit ovat muuttaneet työntekoa ja se näkyy Postitalossakin. Spaces heijastaa työn tekemisen muotojen ja toimitilojen käytön muutosta. Siinä missä aiemmin hankittiin firman perustamista varten näyttävä liiketila hyvästä osoitteesta, uusi sukupolvi haluaa joustavia tiloja ja inspiroivaa yhteisöllisyyttä eli omannäköiset puitteet pienemmällä rahalla.  Myös työn johtamiskulttuuri on mullistunut. Työntekoa ei enää mitata kellokortein vaan sen perusteella, mitä sä saat aikaan. Lisäksi ympäristö- ja kustannustietoisuus on saanut monet meistä miettimään sitä, onko fiksua pitää toimitiloja käyttämättä suuren osan päivää.

Spaces-toimistohotellista saa vuokrata tilaa avaimet käteen -periaatteella ja maksaa vain siitä, mitä käyttää. Esimerkiksi neuvotteluhuoneen voi varata silloin kun tarvitsee. Toimistohotellista löytyy helposti myös omanhenkistä seuraa, sparrausta tai jopa uusi bisneskumppani. Tiloissa voi joustavasti työskennellä yksin tai useamman hengen porukalla, järjestää tapaamisia tai pitää vaikka verkostoitumistilaisuuden.

Modeo työsti, johti ja kalusti

Postitalossa olevan Spaces-tilan tarkka layout-suunnitelma tuli Hollannista, joten ensimmäisessä vaiheessa Modeo lokalisoi globaalin konseptin Suomen – ja Postitalon – oloihin. ”Kun maailmalta tuodaan tilakonsepti Museoviraston suojelemaan taloon, se ei ole ihan perusprojekti. Neuvoteltavaa riitti enemmän kuin yhden miehen tarpeiksi”, Modeon Design&Build vastaava Rockas kertoo.

Lokalisointi-, rakennus- ja muutostöiden päätteeksi Modeo kalusti Postitalon Spaces-toimistohotellin kansainvälisen konseptin viitoittamalla tavalla. ”Sekä irto- että kiintokalusteet tulivat meiltä. Kalusteiden suunnittelu ja toimittaminen oli kuitenkin vain yksi osa tätä monipuolista ja vaativaa suunnitteluprojektia” Rockas täsmentää.

Toimistohotelli toteutettiin Modeon Design & Build -palvelukonseptin mukaisesti. Design & Build -palvelussa Modeo kartoittaa tarjolla olevat toimitilat yhteistyössä toimitilavälittäjien kanssa sekä suunnittelee ja toteuttaa toimiston sisustuksen. Modeo huolehtii toteutuksen kokonaisuudesta ja toimii asiakkaansa neuvonantajana prosessin alusta loppuun saakka, sekä keskittyy luomaan tilat, jotka vastaavat yrityksen tarpeita, tehostavat tilankäyttöä, tukevat tuottavuutta, luovuutta ja yhdessä tekemisen kulttuuria.

On helppo tehdä yhteistyötä, kun kumppanilla on rutkasti design-osaamista sekä aktiivinen, mutkaton ja pragmaattinen ote asioihin. Ja mikä tärkeintä, kaikki tapahtuu aina ajallaan.

Klaus Koponen, Maajohtaja, Kiinteistösijoitusyhtiö IWG (International Workspace Group)

Lisää referenssejä