UpCloud

UpCloudin uudet lämpöä ja pehmeyttä huokuvat toimitilat ovat täynnä kiehtovia yksityiskohtia ja yllätyksellisyyttä.
Kohde
Toimisto
Pinta-ala
n. 860 m²
Sijainti
Helsinki

Pilvipalveluyritys UpCloudin Helsingin toimiston uudet näyttävät toimitilat luovat upeat puitteet työskentelylle ja työpaikalla viihtymiselle. Suunnittelutoimisto Nádor + Nádor toteutti yritykselle ihastuttavat uudet toimitilat ja kalusteet projektiin poimittiin Modeon valikoimasta. Työyhteisöä osallistavan suunnittelun pohjalta toteutettiin paitsi uudet toimivat ja tyylikkäät työskentelytilat, myös viihtyisä suuri lounge-alue sekä uudet saunatilat ja kattoterassi.

Projektin lähtökohdat

Helsingin keskustassa sijaitsevassa kiinteistössä tehty täyssaneeraus loi oivalliset puitteet uusien toimivien, edustavien ja täysin Upcloudille räätälöityjen toimitilojen suunnittelulle. Tiloista haluttiin luoda muuntuva ja tyylikäs kokonaisuus, joka edustaisi yritystä ja toimisi vetovoimatekijänä niin uusille kuin nykyisillekin työntekijöille.

Mittava projekti oli silloin vastaperustetun suunnittelutoimisto Nádor + Nádorin ensimmäinen suurempi projekti ja upea lopputulos kuvastaakin sitä intoa, taitoa ja omistautuneisuutta, joka yhä edelleen on ominaista Nádor + Nádorille. Suunnittelu lähti liikkeelle osallistamalla asiakkaan työntekijät sekä projektitiimin jäsenet työpajojen ja kyselyiden avulla.

Projekti onnistui erinomaisesti ja olemme erittäin ylpeitä lopputuloksesta. Oli upeaa tehdä yhteistyötä asiakkaan ja työntekijöiden kanssa ja uskomme sen vaikuttaneen positiivisesti lopputulokseen.

Essi Nádor, sisustusarkkitehti, Nádor + Nádor

Kohteen suunnittelu

UpCloudin uusissa toimitiloissa varsinaiset työtilat jaettiin tiimeittäin pienempiin projektitiloihin. Tässä yhteydessä otettiin huomioon siis myös korona-ajan työskentelyrajoitteet; suurta yhteistä avotilaa työtilojen osalta ei ole ja esimerkiksi uloskäyntejä tiloista löytyy useampi.

Työtilojen lisäksi kohteessa panostettiin suurehkoon virkistys- ja taukoalueeseen. Suuri muuntautuva lounge-alue mahdollistaa yhteiset lounaat, illanvietot sekä erilaiset tapahtumat ja juhlat – työntekijöiden keskuudessa hyvin suosituksi onkin noussut mahdollisuus varata tiloja viikonloppuisin omiin henkilökohtaisiin tapahtumiin. Lounge-alueen yhtenä kiintopisteenä toimii näyttävä keittiökokonaisuus, johon sisältyy myös baari-tyylinen alue sekä pienempi kitchenette-tyyppinen keittiö.

Lopputulos

UpCloudin toimitilauudistuksen lopputulos on hyvin tyylikäs ja elämyksellinen tilakokonaisuus. Keskeiselle sijalle kohteessa nousevat näyttävät yksityiskohdat sekä valaistus. Erityismaininnan ansaitsee sisäänkäynnin yhteydessä sijaitseva upea taustavalaistu kaarevaseinäinen tila, jonka valaistusta on mahdollista säätää. Suuri osa alueista on myös alakatottomia, jotta tiloissa on saatu hyödynnettyä huonekorkeus mahdollisimman hyvin ja samalla luotua eräänlaista hienostunutta industrial-tunnelmaa. Myös wc -tiloihin on kiinnitetty erityistä huomiota ja jokainen näistä on yksilöllinen – muutamasta löytyy yksityiskohtana esimerkiksi taustavalaistu hohtava allastaso.

Kokonaisuutena tilaa määrittelevät pehmeys ja lämpö, siinä missä tiloissa on käytetty runsaasti puuta ja värimaailma on rakennettu murrettujen ja lämpimien sävyjen ympärille. Tilat ovat täynnä ihastuttavia yllätyselementtejä, jotka on luotu erilaisten pintamateriaalien ja mielenkiintoisten valaistusratkaisujen avulla.

Modeosta on sukeutunut vuosien saatossa meille tärkeä kalustetoimittajakumppani, jonka omaan projektinhallintaan voimme luottaa saumattomasti. Ystävällinen, täsmällinen ja nopea kommunikaatio ovat yksi ehdottomia valtteja, mutta erityiskiitoksen Modeo saa siitä, miten hyvin ja nopeasti se hoitaa mahdolliset pienet muutostarpeet, reklamaatiot ynnä muut. Kiitos Modeon tiimille!

Essi Nádor, sisustusarkkitehti, Nádor + Nádor

Asiakas: UpCloud

Suunnittelutoimisto: Nádor + Nádor

Kuvat: Esa Kapila

Kalusteet: Artifort, Lintex, Andreu World, Mölinä

Kiinnostuitko Modeon palveluista ja kalustevalikoimasta?

Ota yhteyttä

Lisää referenssejä