VR Group

800 työntekijän tilat kalustettiin jopa 700 sähköpöydällä ja seinäkkeillä, 1300 työtuolilla, 100 satula- ja aktiivituolilla, 450 neuvottelupöydällä ja 300 neuvottelutuolilla.
Kohde
Toimisto
Pinta-ala
11 000 m²
Työntekijöitä
800
Sijainti
Helsinki

Modeo kalusti VR Groupin uuden pääkonttorin Iso Pajan keväällä 2018. Pääkonttorin kalustaminen oli Modeolle yksi suurimmista kertaluontoisista kalustusprojekteista. Pasilaan, alun perin vuonna 1993 rakennettu, toimistorakennus Iso Paja koostuu yli 20 000 neliömetrin tilakokonaisuudesta. Nyt Iso Pajaan toteutettiin mittava remontti, jonka myötä muun muassa VR Groupin pääkonttorin toiminnot siirtyivät toukokuussa 2018 Helsingin päärautatieasemalta Iso Pajaan.

Työelämän tehokkuutta ja purettuja siiloja

VR:n lähes 800 työntekijälle tarvittiin moderni tukikohta, joka tehostaisi toimintoja, parantaisi viestintää ja purkaisi siiloja. Kalustetoimittajaksi jättiurakkaan valittiin Modeo. Samalla VR Group siirtyi käyttämään nimeämättömiä työpisteitä, eli kenelläkään ei enää ole ”omaa” pöytää, vaan paikka haetaan sieltä mistä tilaa löytyy. ”Isoon Pajaan toimitettiin muun muassa 700 sähköpöytää, joihin osaan toimitettiin myös seinäkkeet, 1 300 työtuolia, 100 satula- ja aktiivituolia, 450 neuvottelu- ja muuta pöytää, yli 300 neuvottelu- ja muuta tuolia, 400 kaappia, lokeroa ja muuta säilytintä, 150 sohvaa, nojatuolia ja rahia sekä lisäksi paljon muuta”, kuvailee Modeon asiakkuusjohtaja Tuukka Mustonen vuoden yhtä suurinta projektia.

Moderni ja muuntojoustava

VR Groupin uusi pääkonttori on moderni monitilatoimisto, jossa sopivia tiloja on niin ad hoc -neuvonpidolle, tiimityöskentelylle kuin kiireettömälle kahvikupposelle lounge-tilassa. Modeo etsi yhteistyössä suunnittelutoimiston Workspacen ja VR Groupin kanssa tiloihin sisustusratkaisut, jotka sopivat monipuoliseen työntekoon sekä erilaisiin moodeihin. Mustonen tunnustaa, että tämän kokoluokan projektissa kiirettä piti. Ison Pajan kerroksia, joista VR:n käytössä ovat kerrokset 2–6, kalustettiin yksi kerrallaan edeten ylhäältä alas, samaan aikaan kuin rakennustyöt olivat vielä käynnissä. Nelisen viikkoa kestänyt voimannäyte vaati Modeon 10-päiseltä asennustiimiltä joustavaa asennetta ja hyvää ongelmanratkaisukykyä, etenkin kun esimerkiksi käytetyt materiaalit vielä hieman tarkentuivat matkan varrella.

Tiiviillä yhteistyöllä tuloksiin

”Viime kädessä onnistuneen lopputuloksen ratkaisi ne säännölliset palaverit, joita käytiin asiakkaan ja suunnittelijan kanssa parhaan mahdollisen lopputuloksen varmistamiseksi”, Mustonen kuvailee. Hankepäällikkö Jani Jääskeläinen VR Groupista toteaa, että muuttoaikataulut pystyttiin pitämään siinä, mitä oli tavoiteltukin. ”Olemme saaneet tavoitteiden mukaiset tilat, ne ovat valmistuneet jopa etuajassa projektiaikataulusta ja ollaan selkeästi alle budjetin, joten siinä mielessä olemme oikein tyytyväisiä”, summaa Jääskeläinen.

Olemme saaneet tavoitteiden mukaiset tilat, ne ovat valmistuneet jopa etuajassa projektiaikataulusta ja ollaan selkeästi alle budjetin, joten siinä mielessä olemme oikein tyytyväisiä.

Hankepäällikkö Jani Jääskeläinen, VR Group

Lisää referenssejä