WasaGroup

WasaGroupin uudet, avarat toimitilat Helsingin Ruoholahdessa ovat lämmin, moderni ja aikaa kestävä upea kokonaisuus.
Kohde
Toimisto
Pinta-ala
n. 545 m²
Sijainti
Helsinki

WasaGroup sai alkukesästä 2022 uudet ja upeat toimitilat Helsingin Ruoholahteen, Ruoholahden Roihuun. Viihtyisissä toimitiloissa yhdistyy hienosti toimivuus, muunneltavuus sekä moderni ilme. Modeo toimitti tiloihin leasing-kalusteet, jotka joustavat muuttuvien tilatarpeiden mukaisesti.

Projektin lähtökohdat

Asiakkaamme WasaGroup on uuden ajan kiinteistöalan asiantuntija. WasaGroupin palvelumalli kattaa kiinteistöhankkeen koko elinkaaren hankekehityksestä, rahoituksesta ja suunnittelusta aina rakentamiseen ja ylläpitoon. Kiinteistöjen arvonkehityksen lisäksi WasaGroup luo monenlaista lisäarvoa ympäröivälle yhteiskunnalle hankkeidensa positiivisten vaikutusten myötä.

Lisätilatarpeen myötä WasaGroup muutti uusiin toimitiloihin Ruoholahden Roihuun. Projektin ja suunnittelun lähtökohtana oli toteuttaa WasaGroupin arvoja sekä tarpeita palveleva tila. Uusilta tiloilta toivottiin toimivuuden lisäksi myös modernia ilmettä ja viihtyisyyttä, jotta työntekijöiden sekä asiakkaiden olisi helppo tulla tiloihin viihtymään. Tilojen toivottiin palvelevan rentoa, avaraa, läpinäkyvää sekä nykyaikaista työskentelyä. Pinto Design vastasi tilojen suunnittelusta. Toimitilojen remontointi toteutettiin suunnitelmien mukaisesti raakapinnoista viimeisteltyyn lopputulokseen saakka.

Suunnittelun osalta eri tiloilta toivottiin erilaisia tunnelmia, esimerkiksi loungeen vastaanottavaa ja avaraa tunnelmaa sekä arvokkuutta ja aitoutta. Loungesta haluttiin myös työntekijöille kokoontumispaikka sekä rento taukotila, joka taipuu myös työskentelyyn. Työhuoneista taas toivottiin keskittymisen mahdollistavat ja yksityisyyttä tarjoavat tilat. Neuvotteluhuoneita tilaan tuli kaksi, suurempi ja pienempi. Lisäksi tiloista löytyy vapaaseen ideointiin ja palavereihin sekä monimuotoiseen työskentelyyn taipuva projektihuone.

Kalustevalinnat

Nopeasti muuttuvien maailmantilanteiden keskellä WasaGroupin toimitilaprojekti eteni ajoittain aikatauluhaasteiden siivittämänä. Yhteistyö suunnittelutoimiston sekä Modeon kanssa sujui kuitenkin hyvin. Kalustevalinnat osoittautuivat kestäviksi ja käytännöllisiksi, ja Modeo sai kiitosta palvelualttiudesta sekä asiantuntijuudesta kalustevalintojen osalta.

Toimitilojen kalusteiden tulee taipua myös tilanmuutoksien mukana, ja tästä syystä WasaGroupin valinta olikin leasing-kalusteet. Tämä mahdollistaa joustavuuden kalustuksen suhteen, kun kalustusta voidaan vaihtaa, uusia, lisätä tai poistaa kulloisenkin tarpeen mukaan.

Projekti eteni helposti, WasaGroupin ja Modeon kanssa yhteistyö sujui saumattomasti ja matalalla kynnyksellä. Projekti eteni mutkitta, vaikkakin koronan vaikeudet tekivätkin omat tepposensa toimituksille, mutta lopputulos on mitä upein. Modeo tarjosi avun suunnittelulle kalusteiden etsinnässä, ja projektissa olikin helppo luottaa Modeon Paulaan ja Rikuun kalusteiden valinnoissa. Kalusteissa yhdistettiin uutta ja vanhaa – yhteistyössä Modeon kanssa tämä onnistui oikein näyttävästi.

Eveliina Rajala, Designer, Pinto Design

Lopputulos

Tiloissa yhdistyvät työrauha, toimivuus, muunneltavuus sekä yhteisöllisyyttä tukeva lounge-tila. Lounge-tila on sijoitettu toiseen siipeen, jotta työpisteillä on tarvittava työrauha. WasaGroupin uusissa tiloissa ei ole lainkaan avokonttoria.

Uusista toimitiloista tuli lämmin, rouhea, moderni ja aikaa kestävä upea kokonaisuus. Tilassa on pehmeitä ja lämpöisiä materiaaleja sekoitettuna kylmiin ja ”teräviin” pintoihin. Yhdessä kokonaisuus on miellyttävä ja mieltä stimuloiva kokonaisuus kaikkine kontrasteineen. Tilaan oli mahdollista suunnitella graafisia elementtejä, joiden tarinat rakentuvat WasaGroupin suurimpien kaupunkien pohjalle. Neuvottelutilojen lasiseiniin toteutettiin näyttävästi Helsingin, Vaasan sekä Jyväskylän asemakaavat.

WasaGroupin henkilöstö on ottanut uudet tilat hyvin vastaan.

Mielestäni tilat ovat palvelleet käyttötarkoitustaan hyvin. Aulan lounge ja sen kalustus on todella kotoisa ja viihtyisä. Siellä kokoonnumme viikoittain ellemme useamminkin.

Minna Leismala, liiketoimintajohtaja, WasaGroup

Modeon puolelta projektissa olivat mukana sisustusarkkitehdit Paula Tornberg ja Riku Tulkki.

WasaGroup-projektia oli mahtava työstää yhdessä Pinton Eveliinan ja WasaGroupin Minnan kanssa. Myös meidän sisäinen tiimityö Rikun kanssa on mutkatonta. Omassa roolissani saan onnekkaasti toimia yhdessä suunnittelijoiden kanssa, ja WasaGroup oli yksi tällaisista kohteista. Eveliinan kanssa yhteistyö oli helppoa, ja meidän myynnin puolelta Riku oli alusta asti mukana ja yhteydessä Minnan kanssa. Kun tällaisia lopputuloksia katsoo, voi ilolla todeta, että suunnittelija- ja asiakastyö sekä tila ovat onnistuneet hienosti! Lopputuloksena Pinton Eveliina loi upeat, toimivat ja näyttävät tilat.

Paula Tornberg, sisustusarkkitehti SIO, Modeo

Asiakas: WasaGroup

Suunnittelutoimisto: Pinto Design

Kuvat: Sara Niemikorpi, Designer, Pinto Design

Kalusteet: Artek, Enea, Hay, Lintex, Muuto, Nikari, Sammode, SELKA, Standard, Woud

Kiinnostuitko Modeon palveluista ja kalusteista?

Ota yhteyttä

Lisää referenssejä