Food Court

Laatua, viihtyisyyttä ja tunnelmaa - Helsinki-Vantaan lentokentälle toteutettu uusi ravintolamaailma on lentokentän suurimpia ravintolauudistuksia.
Kohde
Ravintola
Pinta-ala
1000 m²
Sijainti
Helsinki

Kesäkuussa 2023 valmistui Helsinki-Vantaan lentokentälle uusi upea Food Court -ravintolamaailma, joka pitää sisällään kuusi uutta, matkailijoita lähes vuorokauden ympäri palvelevaa ravintolakonseptia. Modeo sai kunnian olla mukana projektissa kalustetoimittajana ja suunnittelun toteutti Vesto Design Oy:n Juha Ravantti-Vesto. Hanke oli osa Finavian isoa kehityshanketta ja se toteutettiin yhteistyössä ravintolapalvelutuottaja Select Service Partner Finlandin (SSP) kanssa.

PROJEKTIN LÄHTÖKOHDAT

Food Court -konseptin lähtökohtana oli luoda palveluiltaan laadukas, helposti lähestyttävä ja miellyttävä ravintola-alue, joka myötäilee lentokentän arkkitehtuuria. Siinä missä lentokenttä kohteena on erittäin vilkas, oli huomiota kiinnitettävä paitsi palvelun nopeuteen ja asiakaspolkuun, myös käytettävien kalusteiden materiaalien kestävyyteen, puhtaanapidon helppouteen sekä käyttömukavuuteen.

”Lentoasemalla kaikki palvelut ja tilat ovat tarkkaan mietittyjä ja toteutus käy läpi kattavan hyväksymismenettelyn. Kaiken pitää sopia Helsinki-Vantaan lentoaseman tiloihin ja olla kiinnostavaa, tunnelmaltaan ensiluokkaista. Asiakas on kaiken keskiössä”, kertoo Ravantti-Vesto.

Food Courtissa on onnistuttu nostamaan hyvin ruoka- ja juomakonseptit pääosaan, ja muut tilat täydentävät kokonaisuutta luoden viihtyisän ympäristön palveluista nauttimiselle.

Taru Jomppanen, projektipäällikkö, SSP Finland

KOHTEEN SUUNNITTELU

Suunniteltava tila oli kaiken kaikkiaan laajuudeltaan noin 1000m2, kattokonseptin suunnittelusta vastasi Grid Branding AB ja kohteen pääsuunnittelun toteutti Juha Ravantti-Vesto. Muutamaa pientä poikkeusta lukuun ottamatta Modeo toimitti uuteen ravintolamaailmaan kaikki irtokalusteet, eli pöydät, tuolit, jakkarat ja nojatuolit.

Ravintolamaailmaan toteutettiin kokonaisuudessaan uusi keittiö, eri konseptien myyntipisteet sekä istuinalue ruokailijoille. Uuteen ravintolamaailmaan kuuluvia konsepteja ovat Asian Kitchen, Bastard Burgers, Fafa’s, Pala Pizza Bar, Robert’s Coffee ja Tori Kitchen & Café. Kalusteiden osalta projektissa päädyttiin käyttämään runsaasti Satellietin, yhden Euroopan suurimman Horeca -alan kalustetuottajan kalusteita, jonka valikoima onkin Suomessa saatavilla yksinoikeudella Modeolta. Muita keskeisiä Modeon valikoimista poimittuja, projektissa käytettyjä brändejä olivat Fameg, SCAB Design sekä Pedrali.

LOPPUTULOS

Kokonaisuutena projekti oli hyvin mielenkiintoinen toteuttaa, siinä missä ravintoloita oli useita, kukin omilla kalusteillaan, mutta ilmeen tuli kuitenkin olla yhtenäinen. Sijaintina lentokenttä on myös hieno ja näkyvä.

”Food Courtissa on onnistuttu nostamaan hyvin ruoka- ja juomakonseptit pääosaan, ja muut tilat täydentävät kokonaisuutta luoden viihtyisän ympäristön palveluista nauttimiselle”, kertoo projektin operaattorina toimineen SSP Finlandin projektipäällikkö Taru Jomppanen. Myös suomalaisuus näkyy hienovaraisesti suunnitteluratkaisuissa; esimerkiksi Suomen kansalliskukka kielo on ollut inspiraation lähteenä tilan korkeutta rajaavissa elementeissä sekä valaisinsuunnittelussa.

Kohteen suunnittelu oli kaikkiaan mittava projekti ja suunnitelmat tehtiin täysin tietomallintamalla.

Juha Ravantti-Vesto, Vesto Design Oy

Projektin toteutuksen kruunasi loistavasti sujunut yhteistyö suunnittelijan, asiakkaan ja Modeon välillä; monien vaiheiden yhteensovituksen ja välipalavereiden myötä onnistuttiin luomaan asiakkaita tarkoituksenmukaisesti ja jouhevasti palveleva, visuaalisesti yhtenäinen, vaikuttava sekä viihtyisä ravintolamaailma.

Modeo yhteistyökumppanina on ollut joustava, asiantunteva ja erittäin palveluhenkinen. Modeon laajasta valikoimasta löytyi kalusteet vaivattomasti, lisäksi kalusteiden muokkaus onnistui tarpeidemme mukaan helposti. Loppumetreilläkin tehdyt muutokset kokonaisuuteen onnistuivat hienosti ja aikataulussa.

Taru Jomppanen, projektipäällikkö, SSP Finland

Asiakas: SSP Finland

Suunnittelu: Juha Ravantti-Vesto

Kalusteet: Modeo (Minna Simola)

Kuvat: Jaakko Jylhä (Deed Creative)

TuotemerkitSatelliet, Fameg, SCAB Design, Pedrali

Kiinnostuitko Modeon palveluista tai tuotemerkeistä?

Ota yhteyttä!

Lisää referenssejä