Peloton Cycling Eatery

Helsingin parhaiden pyöräreittien varrelta, Suvilahdesta, löytyy rouhean tyylikäs kokonaisuus, jossa yhdistyy pyöräliike, -korjaamo ja ravintola.
Kohde
Pyöräliike, -korjaamo & ravintola
Pinta-ala
n. 250 m²
Sijainti
Helsinki

Suomen ensimmäinen pyöräliikkeen, -korjaamon ja ravintolan yhdistävä Peloton Cycling Eatery avattiin Suvilahteen kesällä 2022. Yhteisöllisyyden, hyvän ruuan sekä pyöräilyn yhdistäminen oli perustajan, Àngel Layosin, suuri unelma. Àngel oli huomannut, että Suomesta puuttui pyöräilyn ja kahvilan yhdistävä ravintolakonsepti, jollaiset maailmalla ovat jo tutumpi näky. Haaveissa oli paikka, jossa voisi pyöräilyn lomassa hengähtää ja syödä. Syksyllä 2019 palaset alkoivat loksahdella paikoilleen, ja nyt Suvilahdessa voi saman katon alla, parhaiden pyöräreittien varrella, nautiskella erinomaisesta ruuasta ja juomasta sekä huollattaa pyörän upean tunnelman ja yhteisöllisyyden kera.

Asiakkaat ovat ottaneet Peloton Cycling Eateryn upeasti vastaan ja palaute on ollut erinomaista.

Ihmiset ovat ällikällä lyötyjä, kun he avaavat ravintolamme oven. Monet kommentoivat, että tila ja ravintola on kuin Berliinissä tai Kööpenhaminassa. Asiakkaan näyttävät rakastavan tilaamme ja tekemistämme.

Àngel Layos, Peloton Cycling Eatery

Kohteen suunnittelu

Suvilahden rouhean tyylikkäät tilat suunnitteli Nádor & Nádorin sisustusarkkitehti Gea Karja. Projektin ja suunnittelun lähtökohtana oli yhdistää pyöräkorjaamo ja pyörätarvikkeiden ja -vaatteiden myynti tasokkaaseen bistro-henkiseen ravintolaan. Tilan tuli olla muuntojoustava kalusteiltaan, sillä aktiivisimman pyöräilysesongin aikaan pyöräosasto voi tuplaantua. Tilassa järjestetään myös paljon koulutuksia − sekä pyöräilyyn että viineihin liittyen.

Projektin aikataulu oli tiukka ja budjetti rajallinen. Joistakin alkuperäisistä lennokkaista ideoista oli matkan varrella luovuttava. Yhteinen näkemys oli kuitenkin luoda industrial chic -tyylinen rento kohtaamispaikka ja olohuone, jossa voisi rentoutua hyvän ruoan ja juoman merkeissä samalla, kun joku huoltaa kulkuvälinettä.

Maailmantilanteet ja rakennusmateriaalien kohonnut hintataso toivat omat haasteensa projektiin vuoden 2022 aikana. Niin suunnittelutoimistolta ja kuin asiakkaaltakin vaadittiin jatkuvasti muuttuvissa tilanteissa ripeää reagointia ja rohkeutta tehdä päätöksiä. Jännittävistä olosuhteista huolimatta Suvilahteen valmistui hillitty ja viihtyisä kokonaisuus, jonka pyöräilykansa ja muu yleisö on löytänyt ja ottanut omakseen.

Lopputulos

Projektin lopputuloksena syntyi upea tehdasmainen tila isoine ikkunoineen ja pylväineen − komea ja täydellinen tila Peloton Cycling Eaterylle. Paljon asioita jätettiin ennalleen, mutta karsimisella ja mustaksi käsitellyllä baariseinällä tilaa rauhoitettiin huomattavasti ja sekavista elementeistä huolimatta saatiin aikaiseksi yhtenäinen hillitty kokonaisuus, jossa on päivällä hyvin eri tunnelma kuin iltahämärän pehmeässä tunnelmavalaistuksessa. Tila toimii hyvänä taustana värikkäälle pyöräilytoiminnalle ja -rekvisiitalle, sekä upeille visuaalisille ruoka-annoksille.

Sanoisin, että konsepti on ainutlaatuinen − fine dining -bistro, jossa voi fiksata pyöriä ja katsoa Tour de Francea laadukkaan samppanjan tai viinin kera. Mikä ihanan kontrastinen yhdistelmä!

Gea Karja, sisustusarkkitehti, Nádor & Nádor

Yhteistyö Modeon kanssa sujui yhtä smoothisti kuin aina ennenkin! On ihanaa, kun voi alkubriefin ja speksien antamisen jälkeen yhdistää asiakkaan suoraan Modeoon luottavaisin mielin. Asiakkaille jää sellainen olo, että heistä välitetään ja että kaikki hoituu, vaikka joskus tulisikin hienosäätöjä. Ja niitähän tällä alalla tulee aina - mutta aina tilanteet on hoidettu loppuun asti kunnialla. Tyytyväinen asiakas palaa aina takaisin jossakin muodossa.

Gea Karja, sisustusarkkitehti, Nádor & Nádor

Yhteistyö Nádor & Nádorin sekä Modeon kanssa oli helppoa. Vierailimme Modeon tiloissa ja poimimme valikoimista mieleisemme kalusteet. Pöytien toimitus ja pystytys oli nopeaa. Suosittelen lämpimästi.

Àngel Layos, Peloton Cycling Eatery

Modeolta mukana projektissa olivat sisustusarkkitehti Paula Tornberg ja projektimyynnistämme sisustusarkkitehti Riku Tulkki. Valikoimistamme Peloton Cycling Eateryyn poimittiin kalusteita Hayltä, S•CABilta sekä Menulta. Lisäksi pöytälevyt teetätettiin Puusepänliike E. Heinosella.

 

 

Asiakas: Peloton Cycling Eatery

Suunnittelutoimisto: Nádor & Nádor Interior Architects

Kuvat: Hannakaisa Pekkala

Kalusteet: Hay, S•CAB, Menu

Pöytälevyt: Puusepänliike E. Heinonen Oy

Kiinnostuitko Modeon palveluista ja kalustevalikoimasta?

Ota yhteyttä

Lisää referenssejä