Solidaarisuus

Vaalea ja harmoninen Solidaarisuus-järjestön uusi työympäristö
Kohde
Toimisto
Sijainti
Helsinki

Solidaarisuus-järjestö ehkäisee naisiin kohdistuvaa väkivaltaa Nicaraguassa, Somalimaassa ja Keniassa. Solidaarisuus-järjestöä tarvitaan, sillä naisiin kohdistuva väkivalta paitsi lisää eriarvoisuutta, myös jarruttaa kehitystä joka päivä kaikkialla maailmassa. Solidaarisuus-järjestön uuden harmonisen työympäristön suunnitteli Sisustusarkkitehti Natalia Ritari ja kalusti Modeo.

”Sain suunnitella Solidaarisuus-järjestön työympäristön, mikä oli hieno mahdollisuus, sillä fanitan järjestön työtä isosti. Suunnittelin sävymaailmaltaan vaalean ja harmonisen tilan, jossa Solidaarisuuden työntekijöiden olisi helppo olla, rauhoittua sekä aktivoitua. Tila jonne toimisto muutti, on itsessään sokkeloinen, matala ja monikulmikas, joten halusin rauhoittaa ja selkeyttää ilmettä vaalealla ja pehmeällä väri- ja muotomaailmalla.

Solidaarisuus-järjestö taistelee tyttöjen ja naisten oikeuksien puolesta väkivaltaa vastaan. Solidaarisuuden hankkeissa tuetaan naisten työllistymistä, jotta he voisivat tienata itse oman elantonsa hyödyntämällä osaamistaan sekä opettaa tämän myös nuoremmille sukupolville, ja näin olla itsenäisempiä sekä välttyä väkivallalta. Kylissä on naisten keskuudessa upeaa käsityöosaamista, kuten korien punontaa juuttikuidusta. Halusin kunnioittaa ja korostaa käsityön merkitystä suunnittelemalla toimistotilan monitoimitilaan akustisen teoksen, joka olisi niin tilaan sopiva kuin Solidaarisuuden ilmeeseen ja arvomaailmaan sopiva elementti. Teoksessa yhdistyy Solidaarisuuden logo abstraktiin kuvioon, joka syntyi solidaarisuuden logon, tilan muotojen ja vapaan käden piirtämisen kautta yhdeksi kokonaisuudeksi. Rakastan reliefejä ja kaikkea kolmiulotteista taidetta. Varmasti tästäkin syystä piirustuksen viivat nousivat irti paperista muodostaen kolmiulotteisen akustoivan tilaelementin.”

Asiakas: Solidaarisuus
Sisustussuunnittelu: Natalia Ritari
Kalustaja: Modeo
Teksti: Natalia Ritari
Kuvat: Vertti Luoma

Lisää referenssejä