Väylävirasto

Väyläviraston uusi, moderni monitilatoimisto Helsingissä on värikäs ja rento kokonaisuus.
Referenssi Väylävirasto
Väylävirasto toimii liikenne- ja viestintäministeriön alaisuudessa.
Kohde
Toimisto
Sijainti
Helsinki

Liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla toimiva Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Väyläviraston toimisto Helsingin Pasilassa koki mittavan uudistuksen, kun viraston vanhat toimitilat muutettiin moderniksi ja ketteräksi monitilatoimistoksi.

Tilojen suunnittelun lähtökohtina oli uusi työympäristö ja uudet työnteon tavat monitilatoimiston malliin ja nimeämättömiin työpisteratkaisuihin perustuen. Projektissa henkilöstö osallistettiin mukaan tila- ja sisustussuunnittelun ratkaisujen kehittämiseen kohteen tilasuunnittelusta vastanneen Profit Interiorin sisustusarkkitehdin koordinoimissa kahdessa erillisessä työpajassa. Työkahvilan, vetäytymistilojen ja neuvottelutilojen väriteemoina toimii ”hygge” ja ”luonto”, jotka työntekijät äänestivät voittajiksi ehdotetuista vaihtoehdoista. Työntekijät saivat myös työpajoissa vaikuttaa osaltaan kalustukseen, joka parhaiten palvelisi työn tekemistä.

Modeo toimitti Väylävirastolle kalusteita toimitilamuutoksen 1. (kesä 2020) ja 2. (talvi 2021) vaiheessa ja oli kohteen yksi suurimmista kalustetoimittajista. Ekologisuus edellä asiakas halusi hyödyntää muutosprojektissa mahdollisimman hyvin vanhoja toimistossa käytössä olleita kalusteita, joten uudet kalustevalinnat soinnutettiin parhain tavoin yhteen toimivaksi sekä moderniksi tilojen kalustekokonaisuudeksi.

Osa vanhan toimiston työpöydistä säilytettiin ja osa korvattiin Modeo Oma Empire -sähköpöydillä. Sekä vanhat että uudet työpöydät varustettiin akustoivilla pöytäsermeillä sekä työtiloihin sijoitettiin säilyttimiä. Ryhmätyötiloja hauskasti rajaa Standardin kaarevat Zeeta-moduulisohvat.

Neuvotteluihin levollisuutta ja kauneutta haettiin tilaustyönä Arazzolla teetetyillä seesteisillä luontoaiheissilla akustiikkatauluilla. Tauluissa toistuvaa värimaailmaa neuvotteluissa jatkaa kalusteiden värivalinnat. Neuvottelutilojen työtuolit ovat pirteitä ja värikkäitä tuoleja Lepo Productin mallistosta. Osa neuvottelutilojen pöydistä on modernisti sähkösäädettäviä, joten kokoustaminen onnistuu hyvää ergonomiaa tukien sekä istuen että seisten. Neuvottelutiloissa sekä muualla monitoimitoimiston tiloissa on käytössä seinällä olevat Lintexin kirjoitustaulut sekä liikuteltavat Lintex Flow Mobile -taulut.

Ympäri monitoimitiloja on alueita pieneen neuvonpitoon sekä keskittymistä vaativaan työskentelyyn. Näissä tiloissa rentoa työympäristöä ilmentävät mukavat ja hauskat kalustevalinnat. Lapalman Lab-tuoleissa on miellyttävää istuskella yhteisistä projekteista keskustellen tai napata istuimeksi rento Standard Nap -rahi tai kehon liikettä ylläpitävä Götessons Office Ballz -pallotuoli.

Värien käyttö tilojen sisustuksessa sekä kalustevalinnoissa on rohkeaa, mutta samalla värit luovat tiloihin kodin omaisen ja olohuonemaisen tunnelman. Kokonaisuus on onnistunut ja uusista monitoimitiloista jokainen Väyläviraston työntekijä sekä työryhmä löytää miellyttävän ja tarpeenmukaisen työtilan. Lisäksi hengähtäminen työn lomassa onnistuu helposti ja tilat muuntuvat käyttötarpeen mukaan.

Asiakas: Väylävirasto
Suunnittelutoimisto: Profit Interior

Yhteistyö on ollut mutkatonta ja Modeon kanssa on ollut helppoa ja mukavaa asioida. Sekä ykkösvaiheessa että nyt kaikki on mennyt todella hyvin ja ollaan saatu hyvää palvelua kokonaisuudessaan, huolimatta tiukoista aikatauluista ja nyt näistä muista lisämausteista, jotka viimeistä vuotta on leimanneet.

Merita Keijola, Assistentti, Väylävirasto

Lisää referenssejä